Spitalul Judeţean scoate la concurs şefia a 7 secţii şi a unei farmacii

458

Secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt conduse de medici-şefi interimari, motiv pentru care conducerea unităţii a decis scoaterea la concurs a funcţiilor de conducere a 7 secţii şi a unei farmacii. După aprobarea de scoatere la concurs a funcţiilor de şef secţie sau farmacist şef, spitalul v-a solicita publicarea anunţului în ziarul Viaţa Medicală. Concursul sau examenul pentru ocuparea funcţiei de şef de secţie, farmacist şef se organizează în termen de maximum 90 de zile de la publicarea anunţului.

Concursul pentru funcţiile de şef secţie se organizează în conformitate cu art. 184 alin (1) din Legea 95 /2006 şi a prevederilor  ORDIN nr. 1.406 din 16 noiembrie 2006 pentru aprobarea Normelor privind organizarea concursului ori examenului pentru ocuparea funcţiei de şef de secţie, şef de laborator sau şef de serviciu din unităţile sanitare publice. Managerul nu-şi doreşte să schimbe şefii de secţie, ci să se respecte cadrul legal. „Ne dorim respectarea cadrului legal şi vrem să-i responsabilizăm pe şefii de secţii. Vreau ca şeful de secţie să fie un bun manager, cu drepturi depline al secţiei pe care o conduce”, a menţionat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Sunt propuse pentru a fi scoase la concurs următoarele funcţii: şef Secţie Medicină Internă I (Dr. Gabriela Răuţ-Bratiloveanu), şef Secţie Chirurgie I (dr. Vasile Băleanu), şef Secţie Neurologie (dr. Maria Zegrean), şef Secţie Ginecologie (dr. Ileana Ghimbaşi), şef Secţie Gastroenterologie (dr. Vasile Mălăiuş), şef Secţie Oftalmologie (dr. Letiţia Elena Barbu), medic şef Unitate Primiri Urgenţe (dr. Maddy Andreea Huzu), farmacist-şef – farmacia nr. 1 (farmacist Tatiana Cican).

Contract de administrare pe 3 ani
La numirea în funcţia de şef de secţie, candidaţii declaraţi reuşiţi vor încheia cu spitalul public, reprezentat de manager, un contract de administrare cu o durată de 3 ani, în cuprinsul căruia sunt prevăzuţi  indicatori specifici de performanţă.
Contractul de administrare poate fi prelungit sau, după caz, în situaţia neîndeplinirii indicatorilor de performanţă asumaţi poate înceta înainte de termen. Prin acest contract de administrare se urmăreşte responsabilizarea fiecărui şef de secţie, devenind practic managerul secţiei, având în principal atribuţii: înaintează comitetului director propuneri privind proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al secţiei/laboratorului sau serviciului medical; angajează cheltuieli în limita bugetului repartizat; răspunde de asigurarea condiţiilor adecvate de cazare, igienă, alimentaţie şi de prevenire a infecţiilor nosocomiale în cadrul secţiei; răspunde de respectarea prevederilor legale privind drepturile pacientului de către personalul medical din subordine.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.