Spitalul Judeţean face venituri din închirieri! – Călinoiu nu acceptă partipriuri

176

calinoiuPentru a creşte veniturile Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, conducerea unităţii medicale a luat în calcul şi închirierea unor spaţii sau chiar concesionarea unor suprafeţe de teren din incinta acestuia.

Decizia aflată încă în discuţie la nivelul instituţiei a determinat deja anumiţi investitori să dea târcoale spitalului, unul dorind să realizeze în curtea unităţii de la Pasarelă, care are şi o Secţie de Boli Infecţioase, un magazin mixt. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Gorj nu este de acord cu aceste “investiţii” şi menţionează că veniturile din închirieri de spaţii aparţinând spitalelor aflate în subordinea CJ se vor realiza numai conform legii şi în beneficiul pacienţilor.

Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a cerut echipei manageriale a Spitalului Judeţean să găsească posibilităţi, conform legii, pentru a creşte veniturile unităţilor medicale aflate în subordinea instituţiei judeţene. Măsura este una corectă, mai ales că s-a cerut ca soluţiile care vor fi găsite să nu contravină legii ori interesului pacienţilor. Echipa de conducere a spitalului a luat în calcul astfel şi închirierea unor spaţii aflate în incinta unităţilor medicale din Târgu-Jiu sau chiar concesionarea unor terenuri din curtea acestora. “Intenţionăm pe viitor să închiriem anumite spaţii din incinta unităţilor spitaliceşti dar până acum nu s-au stabilit exact locaţiile. Poate să fie vorba de închirieri la Spitalul 700, la «Tudor Vladimirescu» ori la Pasarelă. Obiectul de activitate nu s-a stabilit. Sunt în discuţie aceşti factori. Spitalul poate pune la dispoziţie şi terenul din incintă. Sunt discuţii cu cei de la Consiliul Judeţean, scopul acestor demersuri fiind de creştere a veniturilor la bugetul spitalului. Se doreşte obţinerea unor venituri suplimentare. Totul este însă, încă, la nivel de discuţii”, a explicat, de altfel, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Gorj, Narcis Mărgineanu.

Magazin mixt în curte la Infecţioase

Intenţiile de creştere a veniturilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au trecut rapid de zidurile unităţii medicale, anumiţi investitori fiind gata să pună mâna pe terenul ori pe spaţiile de aici, cunoscându-se faptul că spitalele au vad pentru comercianţi. Un investitor s-ar fi arătat interesat să deschidă un magazin mixt şi în curtea spitalului de la Pasarelă, deşi aici există o secţie de Boli Infecţioase. Pentru a se realiza însă acest magazin, este necesar avizul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, directorul Marius Boeriu susţinând că solicitarea trebuie însoţită şi de un document edificator care să permită realizarea unei astfel de investiţii. Tot Boeriu menţionează că nu vede nimic greşit în realizarea unui astfel de magazin în curtea unui spital, pacienţii şi aparţinătorii având nevoie să cumpere fie alimente, fie chiar pijamale. Accesul spre această unitate a contagioşilor schimbă însă datele problemei. Boeriu susţine totuşi că la DSP Gorj nu s-a depus nicio solicitare în acest sens.

Călinoiu: “Nu se face nimic care să afecteze pacienţii”

Aflând despre interesul care îl stârneşte deja creşterea viitoare a veniturilor Spitalului Judeţean, încă în fază de proiect, Ion Călinoiu a precizat că măsurile care s-ar putea lua nu vor contravine legii ori interesului pacienţilor. “Eu le-am impus să crească veniturile. Am cerut în schimb ca propunerile lor să fie în deplină concordanţă cu legea şi cu interesul şi beneficiul pacienţilor şi a personalului medical. Nu voi permite nici un fel de jocuri sau afaceri în aceste unităţi medicale”, a declarat, ferm, Călinoiu. În judeţ, mai multe unităţi medicale au pus în discuţie diverse modalităţi de creştere a veniturilor. Unele au impus taxe de parcare în incinta spitalului ori dozatoare de cafea.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here