Spitalul Județean caută soluții pentru reducerea consumului de energie electrică

790

Măsuri pentru reducerea consumului de energie electrică la Spitalul Județean. Autoritățile au cerut instituțiilor publice să reducă risipa de energie electrică. O primă soluție ar fi înlocuirea becurilor clasice cu becuri led. E propunerea ministrului Energiei atât pentru instituțiile publice, cât și pentru populație, în contextul crizei energetice.
„Până la jumătatea lunii octombrie, domnul director tehnic va trebui să prezinte un plan de măsuri de reducere a consumului de energie electrică, plan care să poată fi aplicat la nivelul unității sanitare”, au precizat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu.
Primii pași au fost deja făcuți. Anul acesta au fost modernizate și reabilitate secțiile Gastroenterologie, Neonatologie și Medicină interna 1 de la Spitalul 700. În anii trecuți au fost modernizate și reabilitate și secțiile Cardiologie și Pediatrie. Unul dintre scopurile acestor investiții a fost și diminuarea cheltuielilor la utilități, prin reducerea pierderilor.
„Au fost înlocuite corpurile de iluminat fluorescente cu corpuri de iluminat cu led, a fost înlocuită instalația electrică, au fost înlocuite aparatele (întrerupătoare – prize), a fost înlocuită tâmplăria veche din lemn, cu tâmplărie din PVC”, precizează SJU Târgu-Jiu.
De asemenea, la Spitalul „Tudor Vladimirescu” este în derulare proiectul de reabilitare energetică. În plus, atât angajații, cât și pacienții nu au voie să utilizeze surse suplimentare de încălzire.
I.I.