Spitalul Judeţean are suficient vaccin antirabic

140

Tot mai multe persoane ajung pe mâna medicilor după ce au fost muşcate de animale. Pentru a face faţă tuturor solicitărilor apărute, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu au achiziţionat suficiente doze de vaccin antirabic. Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii, pentru perioada următoare stocul este asigurat.

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a primit, în urmă cu o lună de zile, 200 de doze de vaccin antirabic. Stocul a fost refăcut după ce, timp de câteva zile, vaccinul antirabic a lipsit din farmacia Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. La ora actuală, deşi numărul persoanelor muşcate de animale este destul de mare, SJU Târgu-Jiu are suficiente doze pentru a face faţă solicitărilor. „Avem vaccin antirabic pentru a acoperi necesarul perioadei următoare. Când va fi cazul vom demara o nouă procedură de achiziţie”, a menţionat Narcis Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu.

Aproape 800 de cazuri, anul trecut
Pe parcursul anului trecut, 798 de gorjeni au cerut ajutorul medicilor după ce au fost muşcaţi de animale. În cele mai multe cazuri a fost vorba despre muşcături de câine, dar au fost şi persoane muşcate de pisici, şobolani, vulpi, porci, ponei, veveriţe. „Anul trecut au fost 798 de cazuri. Dintre acestea, 697 au fost muşcaţi de câini, 49 de pisici, patru de şobolani, nouă de vulpi, unul de porc, unul de ponei, unul de veveriţă”, a precizat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Potrivit statisticilor, în primele şase luni ale acestui an, 664 de persoane din judeţul nostru au fost muşcate de animale. În cele mai multe cazuri este vorba despre muşcături de câine sau pisică.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here