Spitalul Judeţean a încasat 48.550 de lei din exploatarea rezervelor

151

Patru dintre secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt dotate cu rezerve. Mulţi dintre pacienţi preferă confortul unei rezerve, chiar dacă trebuie să plătească o taxă de 100 lei pe noapte. Pe parcursul anului trecut, unitatea a încasat aproape 49.000 lei din exploatarea acestora.

Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a căutat soluţii pentru a mulţumi toate categoriile de pacienţi. Pentru cei care preferă confortul chiar şi atunci când sunt pe patul de spital, au fost amenajate rezerve dotate cu televizor, frigider şi baie proprie. Cum luxul costă, o noapte petrecută într-o asemenea rezervă ajunge la 100 de lei. pe parcursul anului trecut, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a încasat 48.550 lei. „Pe parcursul anului 2012, per total, din exploatarea rezervelor de care dispune unitatea noastră, s-a încasat suma de 48.550 lei. Rezervele de la Pediatrie au fost cele mai solicitate, încasându-se 28.650 lei. La Obstetrică s-au încasat 16.600 lei, la Gastroenterologie şi Cardiologie – câte 1.650 lei”, a explicat Narcis Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Ideea lui Stănculete, profit nesperat
Prin urmare, rezervele Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu aduc unităţii un profit nesperat. Dotate cu televizoare, frigidere şi băi proprii, rezervele din cadrul SJU sunt dorite de pacienţi, care preferă să plătească pentru a beneficia de condiţii de spitalizare bune. O noapte la rezervă costă 100 de lei. Ideea modernizării şi dotării rezervelor a fost o iniţiativă lăudabilă, aparţinând managerului Vasile Stănculete. Primele rezerve care s-au modernizat au fost cele de la Obstetrică, acestea fiind şi cele mai solicitate, după cum confirmă managerul SJU Târgu-Jiu. Au urmat rezervele de la Pediatrie, care au fost dotate şi amenajate cu sprijinul unor sponsori. Atât acestea, cât şi cele existente în cadrul secţiei Cardiologie sunt solicitate de pacienţii care preferă să plătească o sută de lei pe zi pentru a sta singuri într-o încăpere modernă, unde beneficiază de cele mai bune condiţii. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu îşi doreşte să facă şi alte rezerve, astfel încât fiecare secţie a unităţii să deţină cel puţin o rezervă. „Sigur că ne dorim să amenajăm şi alte rezerve, astfel încât fiecare secţie să deţină astfel de spaţii”, a confirmat Vasile Stănculete, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here