Spitalul de Pneumoftiziologie luptă să redevină Perla Sănătăţii Gorjene

497

Picture 227La clasificarea unităţilor spitaliceşti, realizată în 2011, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a fost încadrat în categoria V. Acest lucru nu este deloc pe placul conducerii spitalului, care luptă pentru ca unitatea să se încadreze în categoria 2M, la reevaluarea ce va avea loc în 2013.

Consiliul Judeţean este alături de echipa managerială în acest demers şi se implică activ pentru ca Spitalul de Penumoftiziologie din Runcu să redevină Perla Sănătăţii Gorjene.

Conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu face tot ce este posibil pentru ca unitatea să fie încadrată în categoria 2M. Pentru a reuşi acest deziderat s-a reuşit, cu sprijinul Consiliului Judeţean Gorj, implementarea mai multor proiecte menite să crească posibilităţile de investigare şi tratament, dar şi condiţiile hoteliere şi confortul pacienţilor. “Vizita comisiei naţionale de reacreditare va avea loc în aprilie 2013, moment în care spitalul nostru va reuşi ca aceste două condiţii să fie întrunite. Acest lucru va fi făcut astfel: în ceea ce priveşte activitatea de cercetare ştiinţifică, avem deja un contract de colaborare cu catedra de Genetică a Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Craiova în privinţa efectuării de studii genetice la pacienţii cu tuberculoză, precum şi la cei cu tuberculoză infirmată. Trebuie să amintesc faptul că avem o colaborare şi cu Centrul de Cercetare din cadrul Şcolii Doctorale a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, temele abordate ajutându-ne să facem analize statistice în privinţa tipologiei persoanelor predispuse diverselor afecţiuni respiratorii”, mărturiseşte Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. De asemenea, tot pentru a îndeplini condiţiile necesare încadrării într-o categorie mai bună, conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” şi cadrele medicale au avut numeroase prezentări de lucrări în cadrul Simpozioanelor de specialitate, la care medicii au fost activi. Aceştia au publicat numeroase articole de specialitate în revistele UMF Craiova, reviste recunoscute pe plan internaţional în lumea medicală.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here