Spitalul de Pneumoftiziologie aşteaptă aprobarea MS pentru angajarea unui pneumolog

426

În timp ce de la alte unităţi spitaliceşti medicii pleacă într-un număr tot mai mare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu atrage tot mai multe cadre medicale. Conducerea unităţii aşteaptă aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru angajarea unui pneumolog. Odată cu această nouă angajare, Spitalul de Pneumologie va avea 10 medici pneumologi.

La începutul acestei an, un fost rezident a rămas ca specialist în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, iar acum se aşteaptă aprobarea MS pentru a fi angajată o tânără care şi-a făcut rezidenţiatul la Cluj. „Aşteptăm aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru angajarea unui medic. Este vorba despre o tânără care a terminat facultatea şi Rezidenţiatul la Cluj; ea este de loc din Gorj, iar noi încercăm să repatriem elitele. Ea va fi angajată pe o perioadă determinată”, a explicat Ion Măruţă, şeful Biroului Resurse Umane din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

Normativ optim de medici la Spitalul de Pneumoftiziologie
La ora actuală, normativul de medici este aproape optim la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Potrivit reprezentanţilor Biroului de Resurse Umane, ar mai fi nevoie de asistente şi infirmiere, însă la capitolul medici situaţia este bună. „Avem şi noi deficit pe infirmiere şi asistente, dar la capitolul medici stăm bine: 10 pneumologi, un medic pe Laborator şi unul la Recuperare. Normativul de medici este aproape optim”, confirmă Ion Măruţă.
Meritul pentru toate aceste progrese revine managementului unităţii, care este unul performant şi a cărui prioritate a fost de la bun început asigurarea unui act medical de calitate.
Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” îşi doreşte să îmbunătăţească serviciile oferite bolnavilor, astfel că în perioada următoare vor fi implementate noi proiecte.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here