Spitalul de Pneumoftiziologie achiziţionează aparatură de aproape un milion de lei

355

Datorită susţinerii financiare din partea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj de care se bucură Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu”, în această perioadă se derulează procedura de achiziţie de aparatură medicală în valoare de aproximativ un milion de lei. Cel mai probabil, până în toamna acestui an va fi deja instalată şi funcţională întreaga aparatură solicitată.

În acest an, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a beneficiat de sume importante de bani, cu care s-au şi început lucrările. Se munceşte la înlocuirea tâmplăriei interioare, valoarea investiţiei fiind de 300.000 de lei. Consiliul Judeţean a mai aprobat 950.000 de lei pentru reparaţii curente reabilitare spital, ceea ce presupune lucrări de finisaje interioare, constând în: reparaţii tencuieli interioare la pereţi şi tavane, gletuieli; zugrăveli lavabile interioare; montat faianţă în dreptul lavoarelor existente în saloane, săli tratament, cabinete medicale; montat tapet din PVC, antistatic, antibacteriologic, la pereţi (holuri, laboratoare, săli de tratament, radiologie şi altele); şape autonivelatoare, montat pardoseli din PVC, antistatic, antibacteriologic, în saloane, cabinete medicale, săli de tratament, încăperi tehnice, oficii, laboratoare şi radiologie; montat mână curentă protecţie pereţi în saloane, holuri, cabinete medicale, săli de tratament, săli de mese, laborator explorări funcţionale şi radiologie.

Achiziţie de aparatură medicală
Pe lângă investiţiile aflate în derulare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” a mai primit încă 2.000.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean.
Cum vor fi utilizaţi aceşti bani a explicat Ion Ciochină, managerul spitalului: „Cu jumătate din sumă, respectiv 10 miliarde 210 milioane lei vechi vom face dotarea cu echipamente medicale, noi solicitând banii conform art. 190 din Legea 95 din subvenţii de stat de la Ministerul Sănătăţii şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean; ni s-a aprobat 918.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii şi 103.000  de lei de la Consiliul Judeţean. Din aceşti bani se achiziţionează: sistem de radiologie digital cu arhivare şi vizualizare imagini, spirometru, analizor automat biochimie, staţie sterilizare autoclav, hotă flux laminar, analizor automat hematologie, aparat electroterapie, aparat magnetoterapie, aparat ultrasunet şi aparat microunde. Actualmente suntem în procedura de achiziţie; apreciem că până în toamnă vom avea instalate toate aparatele şi vor fi funcţionale”, confirmă Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.
De toate aceste investiţii se vor putea bucura, în primul rând, pacienţii, ei fiind beneficiarii direcţi ai proiectelor derulate actualmente la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here