Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” are mai mulţi pacienţi

220

IMG_0435Spre deosebire de alţi ani, când, în sezonul cald, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu erau doar 80-90 de pacienţi internaţi, acum numărul acestora este cu câteva zeci mai mare. Conducerea unităţii spune că pentru bolnavi există tot ce trebuie, de la medicamente, la hrană şi condiţii hoteliere bune.

Este bine cunoscut faptul că numărul pacienţilor cu afecţiuni pulmonare creşte în anotimpurile răcoroase şi scade vara. De aceea, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (Spitalul Dobriţa), numărul obişnuit al pacienţilor internaţi pe timpul sezonului cald era situat între 80-90 de bolnavi. Acum s-a observat o creştere semnificativă. „Avem 119 pacienţi internaţi şi pot să spun că sunt destul de mulţi pentru această perioadă a anului. De regulă, pe timpul verii erau 80-90 de bolnavi internaţi”, confirmă Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu.

Condiţii bune pentru pacienţii Spitalului Dobriţa

Potrivit managerului Tiberiu Tătaru, pacienţilor internaţi la Spitalul Dobriţa li se asigură toate condiţiile, inclusiv medicamentele necesare tratamentelor, aceştia nefiind nevoiţi să-şi cumpere produsele medicamentoase, aşa cum se întâmplă la alte unităţi spitaliceşti. „Avem medicamente pentru tratarea bolnavilor; la noi nu se întâmplă ca pacienţii să-şi cumpere medicamentele necesare tratamentului. Avem tot ce trebuie pe parte de pneumologie”, precizează Tătaru. De altfel, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu s-a străduit să asigure tot ce trebuie pentru ca unitatea pe care o conduce să îndeplinească toate condiţiile necesare confortului şi tratamentului fiecărui pacient în parte.

Indicatorii din contractul cadru vor fi realizaţi

Odată cu semnarea contractului cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Spitalul Dobriţa trebuie să realizeze o serie de indicatori, directorul unităţii susţinând că şi-a luat acest angajament realizării lor. „Conform contractului semnat cu CJAS avem obligaţia de a realiza indicatorii prevăzuţi, între aceştia fiind şi obligaţia de a asigura strictul necesar pacienţilor. Noi ne-am luat angajamentul că vom realiza indicatorii din contractul semnat cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate”, explică directorul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu. Preocuparea conducerii Spitalului Dobriţa pentru confortul, hrana şi tratamentul bolnavilor nu este o noutate. Întregul colectiv al acestei unităţi încearcă să satisfacă nevoile pacienţilor, iar creşterea numărului internărilor este o consecinţă a calităţii serviciilor oferite în cadrul spitalului.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here