Spitalul de pe Tudor Vladimirescu va avea staţie de sterilizare nouă

114

SP 2Staţia de sterilizare din incinta clădirii de pe Tudor Vladimirescu a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va fi înlocuită. Conducerea unităţii sanitare a făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii, pentru obţinerea de fonduri în vederea achiziţionării unei noi staţii de sterilizare.

 

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu, staţia de sterilizare nu a fost înlocuită niciodată, ea funcţionând de la darea în folosinţă a unităţii. Conducerea spitalului consideră necesară înlocuirea acesteia. „Staţia de sterilizare existentă în locaţia Spital Tudor Vladimirescu este foarte veche, funcţionând încă de la darea în folosinţă a locaţiei, fiind necesară înlocuirea ei”, precizează Narcis Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Demersuri pentru înlocuirea staţiei de sterilizare

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu susţine că au fost făcute demersuri în vederea achiziţionării unei noi staţii de sterilizare. „În legătură cu posibilitatea achiziţionării şi instalării unei noi staţii de sterilizare pentru locaţia spital numărul 2 Tudor Vladimirescu, au fost iniţiate demersuri în sensul că managerul unităţii, Vasile Stănculete, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu şi directorul economic al spitalului, Dumitru Vienescu, s-au deplasat la Minsiterul Sănătătţii, unde au purtat discuţii cu ministrul Ladislau Ritli. El le-a făcut cunoscut faptul că mai există solicitări privind achiziţionarea de staţii de sterilizare făcute şi de alte spitale din ţară, fiind întocmită deja o listă în acest sens, listă pe care a fost trecută şi solicitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu”, explică Narcis Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Se aşteaptă banii pentru achiziţie

La ora actuală nu se ştie când se va înlocui actuala staţie de sterilizare de la Spitalul Tudor Vladimirescu, dar cel mai important pas a fost făcut. Acum se aşteaptă banii de la Ministerul Sănătăţii pentru demararea procedurilor de achiziţie. „Ministrul Ladislau Ritli a menţionat că la momentul când vor fi fonduri pentru achiziţionarea acestor staţii de sterilizare, banii vor fi direcţionaţi şi către Spitalul Judeţean de Urgenţă în vederea demarării procedurii de achiziţie a staţiei de sterilizare”, declară Narcis Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Reprezentanţii unităţii sanitare târgujiene speră ca fondurile pentru noua staţie de sterilizare să fie direcţionate într-un timp cât mai scurt.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here