Spitalul de la Dobriţa, în anchetă

325

dobritaAmbele unităţi spitaliceşti care au intrat recent în administrarea Consiliului Judeţean, adică Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa şi Spitalul de Urgenţă de la Târgu-Jiu, vor fi verificate în următoarele zile. Analiza situaţiei în care se află spitalele a început ieri şi are drept scop identificarea tuturor problemelor şi lipsurilor cu care se confruntă spitalele, pentru ca apoi autorităţile judeţene să stabilească un plan de măsuri. Inventarierea durează două săptămâni.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean, împreună cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie al acestuia au demarat, ieri la ora 11:00, o serie de verificări pentru a inventaria absolut tot ce există şi tot ce ar mai trebui să fie într-o unitate spitalicească judeţeană.

Procedura de analiză şi inventariere este una destul de greoaie din cauza faptului că se va face amănunţit, pe fiecare secţie în parte. De aceea, “verificarea va dura maxim două săptămâni, termen până la care noi trebuie să ştim exact ce există la faţa locului şi ce măsuri trebuie să luăm pentru a face ca lucrurile să meargă bine. S-a început cu Spitalul 700 şi vom continua cu restul. Ideea este că nu se poate spune exact în cât timp reuşim să finalizăm la fiecare unitate spitalicească, deoarece, practic, vom analiza în detaliu totul. Se merge pe secţii şi se discută cu medicii şefi de secţie, cu asistentele şefe, inventariem numărul de paturi, aparatura şi aşa mai departe”, susţine Daniela Stricescu, director financiar-contabil.

Control şi la stocul de medicamente

Scopul acestei acţiuni este acela de a identifica şi carenţele din spitale, nu doar a ceea ce se găseşte acum în ele. După finalizare se va trece la măsuri.

Daniela Stricescu a declarat că: “era necesară această analiză a situaţiei reale pentru a şti şi noi ce să cerem mai departe la CJAS, la Ministerul Sănătăţii. Preşedintele Călinoiu ne-a cerut să realizăm în regim de urgenţă această analiză şi să stabilim un plan de măsuri, care să fie pus în aplicare aşa cum trebuie pentru ca lucrurile să meargă bine. Astfel, o evaluare finală şi un plan de măsuri vom avea în maxim două săptămâni şi veţi primi atunci informaţii complete”.

Totodată, se evaluează şi stocul de medicamente şi se va face tot posibilul ca acesta să fie în continuare asigurat.

“Vom face şi o analiză concretă a medicamentelor din spital şi vom vedea de unde am putea să reducem cheltuielile pentru a asigura medicamentele, fără, însă, a se interveni asupra actului medical”, a conchis directorul financiar-contabil, Daniela Stricescu.

Verificare bine-venită

Reprezentanţii Spitalului sunt de părere că această verificare este bine-venită şi că astfel vor fi identificate şi toate problemele şi, evident, se vor căuta soluţii pentru rezolvarea acestora.

“Datorită faptului că se va analiza fiecare secţie în parte, vom afla exact cum stăm, atât în ansamblu, cât şi în detaliu. Este de bun augur această decizie şi cred eu că împreună cu cei de la Consiliul Judeţean vom reuşi să găsim cele mai bune soluţii pentru rezolvarea problemei cu care se confruntă spitalul. Totuşi, să nu uităm, că există în restul ţării unităţi spitaliceşti care se descurcă mult mai greu decât noi”, a spus Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here