Spitalul „Sfântul Ştefan” Rovinari, dotat cu aparatură performantă

104

Noi investiţii s-au realizat la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari, de această dată vizată fiind dotarea cu aparatură medicală. Astfel, din fondul de rezervă al spitalului s-a reuşit achiziţionarea unui analizor automat de hematologie, a unui cititor stripuri urină şi a unor chituri pentru determinarea marcărilor cardiaci.

La Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari există o permanentă preocupare în privinţa asigurării calităţii serviciilor oferite pacienţilor. Bazându-se pe sprijinul autorităţilor locale, care administrează unitatea, conducerea spitalului a reuşit să facă toate demersurile necesare pentru a pune la dispoziţia pacienţilor aparatură, medicamente şi condiţii hoteliere la standardele actuale. În acest sens, investiţiile continuă an de an, fie că este vorba despre lucrări de modernizare sau despre dotarea cu aparatură medicală performantă. Astfel, după ce anul trecut au fost achiziţionate o serie de aparate ce au dus la îmbunătăţirea considerabilă a actului medical, dotarea spitalului a continuat şi în acest an. „Am achiziţionat un analizor automat de hematologie, un cititor stripuri urină şi chituri pentru determinarea marcărilor cardiaci pentru buna desfăşurare a serviciului de urgenţă al spitalului. Banii pentru aceste achiziţii au provenit din fondul de rezervă al unităţii”, confirmă Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari.

Condiţii mai bune pentru pacienţi
Toate eforturile depuse în scopul modernizării Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari sunt făcute pentru a veni în sprijinul pacienţilor unităţii. Conducerea spitalului îşi doreşte să ofere condiţii excelente pacienţilor, atât la capitolul aparatură medicală de ultimă generaţie, cât şi în privinţa condiţiilor hoteliere şi hranei bolnavilor. Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari funcţionează în baza Ordinului MS 688/2010 şi are 121 de paturi, distribuite în secţii şi compartimente. Pentru acest an, unitatea are 106 paturi contractate cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. De când a fost preluat spre administrare de autorităţile locale rovinărene, Spitalul „Sfântul Ştefan” a cunoscut un progres real din punct de vedere al modernizării şi dotării.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here