Spitalul „Sfântul Ştefan” a primit avizul înfiinţării CPU

317

_MG_7554Managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari a reuşit să obţină nu doar promisiunea reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii (MS) în vederea înfiinţării unui Compartiment de Primiri – Urgenţe (CPU), ci şi avizul MS. Acum, singurul impediment în înfiinţarea CPU la Spitalul Rovinari rămâne finanţarea, ministerul nealocând nici un ban în acest sens.

Teoretic sunt îndeplinite condiţiile înfiinţării Compartiment de Primiri – Urgenţe (CPU) al Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari. Practic, însă, ar mai fi nevoie de fonduri pentru realizarea acestui proiect, pentru că la ora actuală Compartimentul de Primiri – Urgenţe este încă în stadiul de proiect, nefiind dotat corespunzător.

Aviz favorabil, dar fără finanţare de la minister

Totuşi, pasul cel mai important a fost deja realizat, fiind primit avizul de înfiinţare al CPU. „S-a primit avizul de înfiinţare al CPU, care va trebui să funcţioneze conform Ordinului MS 1706/2007”. Din cauza condiţiilor socio-economice din ţară, finanţarea nu poate fi asigurată de către Ministerul Sănătăţii, ci va trebui aplicată legislaţia în vigoare. Mai sunt necesare câteva avize, la fel cum este necesară şi implicarea autorităţilor locale pentru completarea deficitului la Ordinului MS 1706/2007 ”, explică Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari. Odată cu înfiinţarea CPU, la Spitalul din Rovinari se iveşte şi posibilitatea angajării de cadre medicale, fapt confirmat de managerul unităţii. De asemenea, vor fi achiziţionate şi aparate medicale specifice urgenţelor. Pentru toate acestea, dar mai ales pentru realizarea într-un timp cât mai scurt a CPU, conducerea Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” din Rovinari este pusă acum în situaţia de a găsi o modalitate de finanţare a înfiinţării Compartimentului de Primiri – Urgenţe (CPU). Cel mai probabil, fondurile necesare vor veni din partea autorităţilor locale, care de când au primit în administrare această unitate spitalicească s-au implicat activ nu doar în salvarea sa, ci şi în realizarea mai multor investiţii.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here