Spitalul “Sfântul Ştefan” a cheltuit cu personalul 69,99% din sumele decontate de CJAS

130

calotescuCea mai mare grijă a oricărui manager de spital este să se încadreze cu cheltuielile de personal în 70% din totalul sumelor decontate de casa judeţeană de asigurări de sănătate din FNUASS pentru serviciile medicale furnizate. Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari a reuşit să se încadreze în acest procent, situându-se sub limita impusă.

De când a fost introdusă prevederea legală conform căreia fiecare spital trebuie să se încadreze în 70% cheltuieli de personal din totalul sumelor decontate de casele de asigurări de sănătate, acest procent a devenit un coşmar pentru managerii unităţilor spitaliceşti. Situaţia a fost dificilă şi pentru directorii spitalelor din Gorj. Pentru a se încadra în procentul de 70% mulţi au renunţat la a mai da tichete de masă salariaţilor, ceea ce a creat o nemulţumire generală în rândul angajaţilor. La alte unităţi spitaliceşti din judeţul nostru s-au luat măsuri mult mai dure, reducându-se cheltuielile la maxim, mai ales că bugetele erau oricum destul de limitate.

69,99% cheltuieli de personal la Spitalul Rovinari

Managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari, chirurgul Robert Calotescu a făcut eforturi considerabile pentru a găsi soluţiile cele mai bune în ideea de a se încadra în procentul de 70% cheltuieli de personal. După ce a făcut numeroase calcule şi a luat anumite decizii, care au stârnit nemulţumiri în rândul angajaţilor, s-a dovedit că măsurile impuse de managerul Calotescu au avut rezultatul dorit. La ceas de bilanţ, Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari a avut sub 70% cheltuieli de personal. “““Cheltuieli de personal din totalul sumelor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Gorj din FNUASS pentru serviciile medicale furnizate am avut 69,99%”, confirmă Robert Calotescu, managerul Spitalului Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari. Prin urmare, datorită eforturilor managerului Robert Calotescu, Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari este printre puţinele unităţi spitaliceşti care se încadrează în procentul de 70% cheltuieli de personal din totalul sumelor decontate de casa de asigurări de sănătate.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here