Spitalele vor fi sancţionate dacă pacienţii reclamă lipsa medicamentelor

465

Noile reglementări, care au intrat în vigoare începând cu data de 1 aprilie, le dau posibilitatea pacienţilor să-şi recupereze banii pe medicamentele pe care le cumpără pe timpul spitalizării. Dacă nu li se decontează tratamentul, ei pot sesiza acest aspect, iar Casa de Asigurări de Sănătate poate reţine un procent din valoarea contractului încheiat cu unitatea spitalicească sau chiar rezilierea acestuia.

Pacienţii care sunt nevoiţi să cumpere medicamente în timp ce sunt internaţi trebuie să ştie că, teoretic, spitalul ar trebui să le returneze banii pentru că, în caz contrar, riscă să fie sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj.
Aceasta este doar una dintre reglementările ce au intrat în vigoare de la 1 aprilie. Astfel oficialii CAS Gorj pot reţine un procent din valoarea contractului încheiat cu unitatea spitalicească sau chiar rezilierea acustuia în situaţia în care bolnavii sunt puşi să îşi cumpere medicamente sau materiale sanitare pe durata internării.
Dacă bolnavul cumpără medicamente trebuie, printr-o cerere scrisă, să solicite decontarea contravalorii tratamentului  achiziţionate.
Nu de puţine ori, pacienţii internaţi în spitalele din judeţ au fost nevoiţi să îşi cumpere medicamentele pe care ar fi trebuit să le primească în mod gratuit.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here