Spitalele, obligate să respecte cerinţele MS privind programul de vizite

162

În conformitate cu legislaţia europeană, spitalele sunt obligate să respecte reglementările Ministerului Sănătăţii privind programul de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice. Chiar dacă managerii unităţilor spitaliceşti nu sunt mulţumiţi de noile reglementări, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) din judeţul nostru atrag atenţia asupra obligativităţii respectării cerinţelor impuse de MS.

În luna decembrie, Ministerul Sănătăţii a reglementat, unitar, programul de vizite al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice. Conform documentului, programul de vizită al aparţinătorilor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare publice se realizează de luni până vineri în intervalul orar 15:00 – 20:00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică programul de vizită se realizează între orele 10:00 – 20:00. Numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane şi pot fi vizitaţi maximum 2 pacienţi în acelaşi timp.

Restricţii la ATI
Vizitarea pacienţilor în secţiile sau compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic doar membrilor familiei, respectiv părinţi, copii, surori/fraţi, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne. “Ordinul mai prevede ca secţiile sau compartimentele de terapie intensivă să aibă obligaţia de a avea un număr de telefon prin care se asigură informarea familiei de către medicul curant sau medicul de gardă despre starea şi evoluţia pacientului, de care să fie informaţi şi aparţinătorii”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.
De asemenea, pentru pacienţii internaţi pe oricare dintre secţiile sau compartimentele unităţii sanitare, la solicitare, membrii familiei pot discuta direct cu medicul curant în timpul programului zilnic de lucru al acestuia, în baza unui program stabilit de medicul şef sau coordonator de secţie ori compartiment, aprobat de directorul medical şi afişat la loc vizibil la intrarea în unitatea sanitară.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here