Spitalele gorjene primesc banii de la CJAS

117

cjas interior (5)În următoarele zile, unităţile spitaliceşti din judeţul nostru vor primi de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj prima tranşă din banii veniţi în urma rectificării bugetare. Restul banilor vor fi distribuiţi spitalelor în jurul datei de 20 decembrie.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit fila de buget pentru spitale. Acum CJAS aşteaptă să primească banii efectivi, pentru a-i putea distribui unităţilor. „Trebuie să vină banii zilele acestea pentru că trebuie să facem plăţile la spitale. Săptămâna aceasta vom da prima tranşă, care reprezintă, practic, diferenţa de servicii din luna noiembrie”, a menţionat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.

Spitalul Judeţean, fruntaş la bani

Cel mai mare spital din judeţul nostru primeşte şi cea mai consistentă sumă din rectificarea bugetară. „La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu se alocă în jur de 20 miliarde 500 mii lei vechi, la Spitalul Municipal Motru – 3,8 miliarde, la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti – 6 miliarde, la Spitalul Orăşenesc Novaci – 2,2 miliarde, tot 2,2 miliarde şi la Spitalul Orăşenesc „Sfântul Ştefan” Rovinari, la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” – 3,5 miliarde şi la Spitalul Orăşenesc Turceni – 2,3 miliarde. Aceasta este prima tranşă, sumă provenită din rectificarea de 7.561.000 lei, şi plăţile vor fi făcute în zilele următoare”, a precizat Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj.

Diferenţa de bani, plătită înainte de Crăciun

Potrivit reprezentantului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, banii sunt distribuiţi spitalelor în funcţie de o serie de criterii, precum: contractul semnat cu CJAS, de serviciile realizate, de categoria în care se află spitalul şi aşa mai departe. Pe lângă sumele pe care le vor primi zilele următoare, spitalelor le vor mai intra în conturi aproximativ 70-80% din aceste sume. „În afară de banii pe care îi dăm zilele următoare, vom da la spitale şi diferenţa din cei 7.561.000 lei. Fiecare va mai primi 70-80% din ce primeşte acum: aceste plăţi vor fi făcute după data de 15 decembrie, undeva în jur de 19-20 decembrie, cel mai probabil”, a adăugat Şurlea. Astfel, înainte de Crăciun plăţile vor fi făcute la zi pentru unităţile spitaliceşti din judeţul nostru.

Peste 76 miliarde, credite de angajament

Pentru serviciile efectuate de către spital în cursul lunii decembrie, o parte din bani există, restul fiind asiguraţi prin credite de angajament. „Pentru spitale avem şi credite de angajament în valoare de 7.636.000 lei; practic în această sumă trebuie să se încadreze spitalele în luna decembrie, plăţile efective pentru aceste servicii urmând a se face în ianuarie 2012”, susţine Daniel Şurlea, director adjunct al CJAS Gorj. Conducerile spitalelor aşteaptă banii de la CJAS şi fac calcule peste calcule pentru a vedea dacă se încadrează sau nu în procentul de 70% cheltuieli de personal şi caută soluţii pentru a încheia cu bine anul financiar.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here