Spitalele gorjene, pregătite pentru acreditare

346

UPU 2Managerii unităţilor spitaliceşti din judeţul nostru au depus cererile în vederea acreditării. Termenul final de solicitare a acreditării este 7 iulie, iar după acest termen unităţile care nu au depus solicitarea nu vor mai avea acces la fonduri publice.

Toate spitalele din ţară trebuie să se înscrie în procesul de acreditare până pe data de 7 iulie 2011. Dacă un spital nu se va înscrie, riscă să nu mai primească bani de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Chiar dacă termenul limită de înscriere în procedura de acreditare este, conform prevederilor art. 204 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, actualizată, data de 07 iulie 2011, managerii spitalelor gorjene au depus la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor dosarele în vederea acreditării. Ministrul Sănătăţii a precizat că trebuie făcută diferenţa între clasificare şi acreditare, având în vedere că acreditarea analizează calitatea actului medical.

Spitalele din Gorj au solicitat acreditarea

IMG_3125Managerii spitalelor din judeţul nostru au depus cererile în vederea acreditării unităţilor pe care le conduc. Acum ei aşteaptă derularea procedurilor prevăzute în procesul de acreditare. Camelia Khraibani, directoarea Spitalului Municipal Motru şi Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” în comuna Runcu susţin că au depus cererile de acreditare de ceva timp, acum aşteptând să vină comisiile care se vor ocupa de procedurile necesare acreditării. Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci spune că a depus cererea încă de la apariţia actului normativ: „am depus cererea de acreditare de când a apărut legea şi vom încheia contract cu firma care se va ocupa de procedura de acreditare”.

Spitalul Judeţean, acreditat în 2015

Şi conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a demarat formalităţile în vederea acreditării. „Am depus cererea şi în primul semestru al anului 2015 vine acreditarea. La ora actuală avem certificate ISO pe Radiologie şi pe Laborator, urmând a le obţine şi pe secţii”, a precizat Constantin Pălivan, director medical şi purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Trebuie menţionat faptul că la Spitalul Judeţean se face tot ce este necesar pentru a îndeplini condiţiile necesare acreditării şi a creşte calitatea actului medical. Astfel, în cele trei locaţii ale unităţii se realizează lucrări de modernizare şi creare a unor condiţii bune pentru pacienţi. „În locaţia de pe Tudor Vladimirescu mai sunt două secţii de modernizat: ORL şi Oftalmologie. La Pasarelă trebuie să mai modernizăm secţia de Boli Infecţioase, restul secţiilor fiind deja modernizate. La 700 să vedem ce bani avem şi ce putem face”, explică Pălivan. Procesul de acreditare urmăreşte gradul de îndeplinire, pentru fiecare spital în parte, a unui set extins de indicatori, din diferite grupe de interes. Acreditarea este un proces complex care implică, pe lângă alocarea de resurse umane şi de timp şi cheltuieli bugetare însemnate. Astfel, este nevoie ca toată echipa de conducere a spitalului, de la şefii de compartimente până la manager, să înţeleagă cerinţele impuse, premisa deosebit de importantă privind succesul acestui demers.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here