Spital cu 13 nivele și heliport, la Târgu-Jiu! Weber: Reușită de proporții, în folosul gorjenilor!

8522

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, miercuri, o finanțare de 50 de milioane de euro pentru construirea unui nou spital la Târgu-Jiu, cu 8 etaje și heliport, prin PNRR. De altfel, contractul pentru proiectarea noului spital, care se va ridica pe strada Progresului, lângă Spitalul 700, scos la licitație de Consiliul Județean Gorj a fost atribuit, la finele lunii martie, pentru suma de 487.000 de lei.

Clădirea noului spital ar urma să aibă 13 nivele, două în subsol, parter, 8 etaje și un al nouălea etaj retras, pentru heliport, iar suprafața desfășurată a acesteia va fi proiectată de 20.646,83 mp.
,,Reușită de proporții, în folosul gorjenilor! Spital nou, la Târgu-Jiu! După succesul negocierilor cu Comisia Europeană din domeniul pensiilor, reușim renegocierea PNRR și pe sănătate. Datorită eforturilor depuse, vom avea un spital nou la Târgu-Jiu, construit cu bani din PNRR. Investiția este de o amploare uriașă, valoarea alocată fiind cea mai mare din țară, pe domeniul sănătății, de peste 50 de milioane de euro. Proiectul ,,Reabilitare, modernizare, extindere (2S+P+8E+9R+heliport), dotare și relocare anexe – Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, str. Progresului nr. 18, județul Gorj”, se află în stadiul de elaborare documentație tehnico-economică” a scris deputatul Mihai Weber pe o rețea de socializare. De altfel, contractul pentru serviciile de proiectare și elaborarea documentație tehnico-economică, faza Studiu de fezabilitate, scos la licitație de Consiliul Județean Gorj, a fost câștigat, pe 25 martie a.c., de firma Isconpro SRL din Iași pentru suma de 487.000 de lei. Contractul a fost semnat pe 19 mai și include, pe lângă proiectarea noii clădiri, și elaborarea proiectului în vederea unor lucrări de intervenții la construcția existent a spitalului, adică reabilitarea termică, reparații la acoperiș, construirea unei scări metalice de evacuare, montarea unui ascensor exterior și montarea, după caz, de sisteme alternative de producere a apei calde menajere (panouri solare). Construirea noului spital ar fi o premieră pentru Oltenia, fiind singurul edificat după Revoluția din 1989 și al patrulea din țară cu heliport pe acoperiș.
Claudiu Matei

3 COMENTARII

  1. Nu va luati dupa Weber ? Este cel care a mai construit si un drum expres ,,de
    suflet” de la Craiova la Targu Jiu…
    Gogosi electorate…

  2. Corect ce spune dl.de mai sus.Weber vede construcție acolo unde de fapt este reabilitare,cu mulți ,foarte mulți bani,pentru băieții deștepți.O fi și Weber unul dintre ei??

  3. Numai în Gorj nu ” iezâstă” (de la primar Cârciumaru) secție de REUMATOLOGIE, că să nu fie recunoscute bolile profesionale de care suferă majoritatea angajaților din producție ai C.E.O. Ce scenarii politice ordinare cu aplauze !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here