Spirite încinse, după egalul cu Timişoara

933

Pandurii Târgu Jiu a evoluat modest în faţa penultimei clasate din eşalonul doi, ACS Poli Timişoara, şi nu a obţinut decât un rezultat de egalitate pe terenul sintetic din municipiu, scor 1-1. Remiza este cu atât mai amară dacă ţinem cont că amfitrionii au fost egalaţi când bănăţenii jucau în inferioritate numerică. Pe de altă parte, arbitrajul i-a scos din sărite pe gorjeni, care au reclamat că Bogdan Dumitrache a dus jocul spre poarta noastră prin lovituri libere dictate prea uşor. Nici oficialii trupei ,,viola” nu au fost încântaţi de central, căruia i-au reproşat eliminarea lui Calugher.

Am început bine, am terminat prost
Blejdea a punctat rapid pentru gazde în minutul 6, după o centrare a lui Tudoran. Au urmat şarje ale vizitatorilor, care fie s-au dovedid neinspiraţi în faţa porţii, fie s-au ,,lovit” de Costache. Cea mai mare ocazie a timişorenilor a fost consemnată în minutul 38, când, din poziţie favorabilă, Uiy a reluat cu capul din careul mic, dar pe lângă poartă. Blejdea a fost aproape de dublă în finalul reprizei, dar reluarea sa acrobatică s-a dus peste bara transversală. Prima parte din repriza secundă nu a oferit foarte multe momente antrenante. Timişoara a alergat după egalare, dar nu s-a apropiat periculos de poarta adversă, iar pandurii au insitat cu mingile în flancuri. Echilibrul părea că se rupe în minutul 74, când Calugher a văzut al doilea cartonaş galben pentru un fault la Vodă. Cum fotbalul este un sport imprevizibil, timişorenii au egalat în minutul 77, după ce arbitrul a dictat trei lovituri libere consecutive pentru echipa din Banat. În urma unei astfel de faze, Ţîgîrlaş a profitat de o deviere şi a înscris nestingherit din careu. Pandurii s-au aruncat în atac, dar s-au precipitat în câteva rânduri chiar dacă au avut superioritate numerică. Cea mai mare ocazie a finalului de joc i-a aparţinut lui Raiciu. Mijlocaşul gorjean a primit o pasă de la Dodoi, în centrul careului, dar din poziţie ideală, nu l-a putut învinge pe portarul advers (`84). Coşmarul putea fi complet pentru panduri în minutele de prelungire, însă Costache a respins de sub bară şutul lui Buzan (`90+2).

Răchită: ,,Puteam să şi câştigăm”
Antrenorul Timişoarei, Valeriu Răchită, a declarat după jocul de sâmbătă că jucătorii săi merită felicitaţi pentru că nu au renunţat la luptă. În opinia tehnicianului, eliminarea din tabăra oaspeţilor a fost dictată prea uşor, dar vizitatorii se puteau impune şi în 10 oameni.
,,Îi felicit pe băieţii mei pentru atitudinea pe care au avut-o pe toată durata partidei. Practic, am început meciul de la 1-0 pentru ei, după o greşeală de poziţionare şi de marcaj. În prima repriză cred că am avut şase-şapte ocazii de a marca, acesta este fotbalul, am reuşit să marcăm în 10 oameni şi e un punct muncit. Puteam să şi câştigăm, dar asta este, jucătorii şi-au dorit, din păcate, nu avem jucători care să decidă meciul singuri, trebuie să muncim şi vom munci în continuare. Cu cât trec etapele, şansele scad, dar atâta timp cât suntem acolo vom lupta. Jucăm orice meci cu sabia deasupra capului. Cred că Calugher a primit ambele cartonaşe galbene foarte uşor”, a declarat antrenorul de la ACS.

Bogoi: ,,Rezultatul e total nemeritat”
Principalul Pandurilor, Adrian Bogoi, a fost extrem de nemulţumit de egalul scos de timişoreni la Târgu-Jiu. Tehnicianul gorjenilor a sugerat că arbitrul e principalul ,,responsabil” pentru punctul scos de oaspeţi. Nervos, Bogoi şi-a muştruluit o parte dintre jucători înainte să intre la vestiar şi a fost foarte concis la interviuri.
,,Nu mai am ce reproşuri să fac după terminarea meciului. Au ajuns la poartă numai din faze fixe, orice contact a fost lovitură liberă sau corner. Din fază fixă am luat şi golul. Toate contactele unu la unu s-au dat în favoarea acestei echipe. Asta este situaţia, am pierdut două puncte. După aspectul jocului e total nemeritat, dar ne pregătim pentru meciul următor”, a spus Bogoi. Pandurii rămân în aceeaşi situaţie după runda cu numărul 28, adică la trei puncte de retrogradare.

PANDURII TÂRGU JIU – ACS POLI TIMIŞOARA 1-1 (1-0)
Stadion: Municipal – sintetic (Târgu Jiu – Gorj);
Arbitru: Bogdan Dumitrache; Asistenţi: Cosmin Vatamanu şi Mihăiţă Necula (toţi din Bucureşti).
Pandurii: Al. Costache – Brînzan (cpt.), Oiţă, Rob. Bratu, Al. Vasilescu – Raiciu (`85, Nic. Cotolan), Trancă, Vodă – Tudoran, P. Popescu (`62, Dodoi), Blejdea (`90, Du-Ho Kim). Rezerve neutilizate: Mih. Cotolan – Dănescu, Rob. Gheorghe, Laur. Tudor. Antrenor: Adrian Bogoi.
ACS Poli: D. Moldovan – Bilia (`34, Ţîgîrlaş), Paramatti (cpt.), Uyi, Vl. Olteanu – Calugher, D. Munteanu (`60, Golda), Ant. Manolache – Buzan, Bădăuţă, Sidorenco (`83, Chemin). Rezerve neutilizate: Began – L. Oprea, Ghidurea, Stere. Antrenor: Valeriu Răchită
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here