Speranţe pentru Pandurii! Verdict nefavorabil pentru Timişoara

377

ACS Poli Timișoara va rămâne cu penalizarea de 14 puncte, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a menținut decizia luată de către Federația Română de Fotbal la începutul sezonului. Clubul bănățean s-a adresat instanței în speranța că va scăpa de depunctarea survenită în urma neîndeplinirii baremului din play-out-ul sezonului precedent. Timișorenii susțineau că ei ar fi trebuit să fie sancționați cu cele opt puncte doar în situația în care ar fi evoluat în Liga 2. Cu toate că au retrogradat, ei au fost însă reprimiți în primul eșalon, după ce a fost declarat falimentul Rapidului.
“Din păcate, clubul nostru va rămâne cu o penalizare totală de 14 puncte în acest sezon. Tribunalul Arbitral de Sport de la Lausanne a păstrat decizia FRF de a penaliza Poli cu 8 puncte din cauza neîndeplinirii baremului, în stagiunea 2015/16. Motivația principală din hotărârea TAS a fost aceea că atunci când s-a luat decizia pe plan național de a impune realizarea unui barem de puncte, în 2014, respectiva măsură nu a fost atacată”, a anunțat clubul bănățean pe site-ul oficial.

Egal cu Chiajna
Vestea proastă pe care au primit-o bănăţenii a fost “suplimentată” de un egal în ultima rundă din sezonul regulat. Echipa condusă de Ionuţ Popa a remizat pe teren propriu cu Concordia Chiajna şi a încheiat prima parte a campionatului cu 14 puncte, cu 5 mai puţine decât, avea Pandurii înainte meciului cu Dinamo. În play-out “zestrea” se înjumătăţeşte, aşadar echipa noastră va lua faţa Timişoarei, care se află momentan pe un loc ce duce direct în Liga a 2-a. Pandurii ocupă în acest moment poziţia care va da baraj pentru rămânerea în primul eşalon. “Dacă am fi câştigat eram în proporţie mare salvaţi de la retrogradare. Ştiu că oamenii de la Timişoara se bazau foarte mult pe aceste puncte de la TAS pentru a se salva”, a spus antrenorul ilfovenilor, Dan Alexa.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here