Speculaţii financiare, speculaţii guvernamentale!

198

foto predo 2Păcăliciul de la FMI, Joffrey Francks, îi ţine isonul mincinosului Emil Boc! Dacă Boc îşi va da demisia ori va fi demis se pregăteşte-încălzeşte Sorin Mândruţescu, actual şef la Oracle România şi preşedinte al Camerei de Comerţ Americane.

*

Dacă luăm în serios comunicatele Institutului Naţional de Statistică, România a avut în anul 2010 doar 24.200 de locuri de muncă la dispoziţia şomerilor. Dacă preşedintele Traian Băsescu ne-a tot scos din criza economică, iată că acum ne ameninţă că ne mai paşte una. De parcă nu el ar fi coautorul sau, de ce nu, chiar singurul autor al actualei politici economice şi financiare falimentare, pusă în practică de aghiotantul său Emil Boc.

Colac peste pupăză, Jeffrey Franks, cel supranumit „zgârie brânză”, şeful Delegaţiei FMI pentru România, îi ţine isonul primului ministru Emil Boc. De data asta, Conul Franks repetă aproape ca un papagal ceea ce ne-a anunţat mai demultişor primul ministru Emil Boc, care de data aceasta i-a cam luat-o înainte. Cică de la 1 aprilie 2011, România va ieşi din criză. Alte dăţi, se-ntâmplase exact invers. Vorbea Joffrey Franks ceea ce abia apoi repeta sau executa primul ministru Emil Boc. Încât nici nu ştiam cu exactitate cine-i primul ministru al României: Traian Băsescu, Emil Boc sau Joffrey Franks?

Şi dacă ne-am lua după afirmaţiile deşănţate şi super-optimiste ale lui „Zgârie brânză” de la FMI, acela care-a pus pe butuci şi Argentina, din aceeaşi postură de reprezentant al FMI în raporturile cu Argentina care se tot împrumuta, din luna iunie ne va fi mult mai bine. Nu cum, va îşi pregăteşte terenul pentru o nouă împrumutare a României de la FMI şi atunci vrea cu tot dinadinsul să ne ridice moralul?

Analiştii economici români sunt cu mult mai sceptici. Aşa, de pildă, reputatul analist profesionist Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, unul mai de-al nostru şi neimplicat politic ori financiar, adică unul care nu face jocurile FMI afirmă: „Vom simţi că ţara merge bine peste trei ani”. Traducând puţin spusele lui Adrian Vasilescu, abia la sfârşitul mandatului preşedintelui Traian Băsescu şi, probabil, sub cârma unui alt prim ministru decât Emil Boc.

*

Între bârfele mondene, care ţin capul de afiş al mass-mediei la români, a mai apărut una – deloc nouă – ce vizează urmaşul lui Emil Boc în funcţia de prim ministru al României. De data aceasta, la un zaiafet organizat chiar de Camera de Comerţ Americană la Hotelul Hilton, din Bucureşti, înghesuit de presă, amfitrionul petrecerii s-a dat singur drept urmaş al lui Emil Boc, la Palatul Victoria. Întrebat de un reporter mai îndrăzneţ, şugubăţul Sorin Mândruţescu a declarat că „nu iese fum fără foc!” Reamintim că el mai fusese propus de însuşi primul ministru Emil Boc în funcţia de Ministrul Comunicaţiilor. El ar putea părea şi un tehnocrat pe care l-ar susţine o cu totul altă majoritate parlamentară. Mai ales că după ce-a pierdut doi senatori, ieri a mai dezertat încă un deputat de la PDL, Sorin Buta.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here