Spectacolul Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” la deschiderea campaniei de iarnă la Mall

407

Frumoase momente artistice la ceas de sărbătoare, cu mare bucurie în sufletele elevilor, părinților și profesorilor Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, dar și a publicului numeros prezent s-au derulat vineri, 28 noiembrie 2014, în incinta Shopping City Târgu-Jiu, între orele 14-20.
Evenimentul, organizat de Shopping City Târgu-Jiu, cu ocazia lansării campaniei de iarnă, a reunit elevi ai secțiilor de muzică și teatru ai liceului nostru, alături de invitații noștri, care au cântat, au dansat, au întreținut o atmosferă veselă, de sărbătoare, cu muzică ușoară, instrumentală (nai, marimbă, baterie, pian, chitară), muzică corală, balet.
Printre invitații noștri s-au numărat și solistul de muzică ușoară, aflat sub îndrumarea domnului profesor Tudorel spectacol (1)Ciobanu, Mihai-Cătălin Turbatu, dar și domnul Lucian Constantin, cu un încântător moment de caffe-concert la acordeon; Luana Popescu, în vârstă de 10 ani, și ea laureată la concursuri de muzică ușoară, precum și alți soliști, ca: Mălina Nețoiu, Mario Niculescu, Miruna Niculescu, Bianca Tălău, dar și Andreea Bîrcă-Nadolu, cu o grațioasă și delicată interpretare a unul număr de balet, la numai 10 anișori.
Elevii secției de teatru au fost mascotele care au interacționat cu publicul, au încântat privirile acestuia și au contribuit la menținerea unei atmosfere destinse, și prin costumațiile purtate: rege, Crăiasa Zăpezii, spiriduși, fiind îndrumați de domnul profesor Dragoș Spahiu.
spectacol (2)Chiar dacă încă nu dispunem de o secție de muzică ușoară, specificul vârstei își spune cuvântul, ca în fiecare epocă, iar tinerii noștri elevi, artiști în devenire, nu se lasă mai prejos și demonstrează interes pentru activitățile extrașcolare, prin momentele de muzică ușoară oferite prin soliștii: Georgiana Stroe, Daiana Verpeț, Denis Gavrilescu; chitară-folk, Raluca Dragotă,
Grupul de naiști îndrumat de prof. Dumitru Pasăre a avut în componență elevi olimpici, precum: Cristina Lăcătușu (premiul I la etapa națională a olimpiadei școlare 2014),  Maria Sandu, Alina Gorun, Mădălina Vătrai, iar domnul profesor nu s-a lăsat mai prejos și le-a acompaniat pe fete la pian.
De mare efect au fost și momentele de percuție, oferite de elevii Iunia Măgdoiu și Radu Pupăzan (invitat), îndrumați de profesor Aurelia-Carmen Savu, care au cântat la marimbă și baterie. O apariție neașteptată a fost Iunia Măgdoiu la baterie, mai rar întâlnind în breaslă o fată la baterie.
O impresie deosebită a lăsat-o tuturor și Denis Gavrilescu, prin piesele de muzică ușoară prezentate, precum și a compozițiilor sale proprii.
spectacol (3)Alături de echipa prezentată au fost și doamnele director, Ana-Daria Ionescu-Haidău și Oana-Mihaela Boian.
Punctul culminat l-a reprezentat Corul ”Clopoțel”, dirijat de profesor Loredana Buliga și acompaniat de profesor Alina Șuvar, care, vă reamintim, a obținut 100 de puncte în primăvara acestui an la etapa zonală a olimpiadei școlare și, drept urmare, a fost invitat să cânte în momentul sosirii domnului primar, Florin Cîrciumaru, care a avut onoarea să aprindă luminile de sărbătoare ale Shopping City, cu ocazia deschiderii campaniei de iarnă.
Momente plăcute, care au stârnit aplauze, dar și mai important, au readus zâmbete de fericire pe chipurile gorjenilor prezenți, momente care, cu siguranță vor rămâne în sufletele tuturor mult timp de acum înainte.
Mulțumiri tuturor participanților care au contribuit la reușita acestui eveniment artistic!
Eugenia-Liliana Ștefănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here