Spectacole de caritate oferite de Ansamblul “Maria Apostol”

894
an.maria apostolElevii clasei a VII-a A de la Grupul Şcolar Industrial „G-ral Constantin Şandru” de la Bâlta, Runcu au susţinut în urmă cu o săptămână un spectacol caritabil, dirijat de către profesoara de română şi diriginta clasei mai sus menţionate. Elevii-actori Alexandru Tivic, Alexandra Ciulavu, Adina Caramete, Carmen Pobirci, Alexandru Popescu au jucat două piese de teatru ale lui Ion Luca Caragiale, „Chiriţele” şi „Ceaiul de la ora 5”.

„Alături de aceştia, Ansamblul Folcloric Maria Apostol de la Bâlta, comuna Runcu, a susţinut un spectacol caritabil pentru un elev care are nevoie de bani în vederea efectuării unei operaţii pe cord. Manifestarea a cuprins pe lângă scenete şi dansuri şi cântece populare”, ne-a declarat Constanţa Pobirci, coregraf al Ansamblului „Maria Apostol”.

De asemenea, în aceeaşi zi, membrii ansamblului, s-au deplasat la Târgu-Jiu pentru a-şi lua la revedere de la străinii care au poposit în Gorj la festivalul Gorj Fest. „Pentru a avea o amintire din folclorul gorjenesc, copiii şi cu coordonatorii le-au oferit străinilor un cd şi un poster cu Maria Apostol, precum şi mici suveniruri,cum ar fi linguri de lemn, farfurii de perete din ceramică, căni de pământ şi ştergare”, a completat coregrafa.
Eveniment la Casa Memorială a Mariei Apostol
Duminică, acelaşi ansamblu va susţine un spectacol de excepţie în faţa sătenilor din satul Bâlta, cu ocazia sărbătoririi Sfinţilor Mihail şi Gavril. Vor fi dansuri şi cântece populare, iar evenimentul se va încheia cu o horă câmpenească, la care se vor încinge cetăţenii satului iubitori de muzică autentică gorjenească.
De asemenea, reprezentanţii Ansamblului Folcloric „Maria Apostol”, doresc să organizeze în această săptămână, asta dacă vremea va ţine cu ei, un eveniment folcloric direct la Casa memorială a Mariei Apostol. Spectacolul se va intitula „O toamnă ruginie. Acasă la Maria Apostol”, şi va prezenta dansuri şi cântece populare, cât şi momente din viaţa artistei gorjence.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here