Spectacol folcloric, de Dragobete, la Târgu Jiu

1360

De Dragobete – Ziua Îndrăgostiților la români (celebrată pe 24 februarie) – va avea loc un spectacol folcloric de excepție „Dragobetele sărută fetele“, vineri, 23 februarie 2024, ora 15:00, pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu.
Pentru publicul spectator, se anunță participarea extrordinară a Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului“ cu soliștii de muzică populară și instrumentiștii valoroși: Olguța Berbec și Remus Novac, Roberta Crintea, Ileana Lăceanu, Andra Matei, Dorinel Gavriluț, Alexandra Bleaje, Ilie Caraș, Georgiana Bârsac și Daniel Bîrsac, alături de prestigioasa orchestră condusă cu măiestrie de dirijorii Aurel Blondea și Florin Chirițoiu. Totodată va urca pe scenă și Ansamblul de Datini și Obiceiuri Populare „Roua Cloșani“ al cărui instructor este prof. Carmen Sarcină.
Spectacolul dedicat iubirii la români este organizat printr-un parteneriat între Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului“, coordonat de Gheorghe Porumbel – director și directorul artistic Claudia Torop, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“, director Mariana Ghițulescu, Asociația Femeilor Gorjene, Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși“ Târgu Jiu, director Alexandru Bratu.
Președinta Asociației Femeilor Gorjene, dr. Sanda Mischie, a menționat că vor fi acordate premii cu acest prilej deosebit. Este vorba despre două cupluri, unul care își aniversează 51 de ani de căsnicie în ziua de Dragobete, iar al doilea, cel mai tânăr cuplu, care se va căsători chiar pe 24 februarie 2024.
Intrarea la acest eveniment, care celebrează prin muzică populară autentică dragostea la români, va fi liberă, în limita locurilor disponibile din sala de spectacole a teatrului târgujian.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here