Spectacol extraordinar, Cântec de copil pentru suflet de bunic

457

În Ajun de Moş Nicolae, doi oameni cu suflet bun, prof. Andreea Măruţă şi omul de cultură Dorin Brozbă, organizează un spectacol folcloric extraordinar la  Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni. Intitulat „Cântec de copil pentru suflet de bunic”, spectacolul reuneşte pe scena căminului copii talentaţi, dar şi invitaţi speciali precum: Nina Predescu, Maria Corlan Mischie, Nicu Fîciu, Neluţu Trandafir şi alţii.

La sfârşitul acestei săptămâni, mai exact vineri, în jurul prânzului, la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni se va desfăşura spectacolul extraordinar „Cântec de copil pentru suflet de bunic”. Evenimentul a fost gândit pentru a aduce o rază de soare în sufletele celor peste 80 de beneficiari ai serviciilor căminului. „Vineri, 5 decembrie, începând cu ora 11:30, în Ajun de Moş Nicolae, câţiva dintre cei mai talentaţi copii ai cântecului gorjenesc autentic, afis spectacollaolaltă cu nume binecunoscute ale scenei artistice, vor fi oaspeţii părinţilor şi bunicilor aflaţi în suferinţă la Căminul de Bătrâni de la Suseni. Pentru a oferi câteva clipe de bucurie în prejma sărbătorilor de iarnă pe care, din păcate, dânşii nu mai au posibilitatea să le petreacă acasă, alături de familiile din care provin. Sincere mulţumiri susţinătorilor noştri, societăţi de elită ale Gorjului, care ştiu să respecte atât bucuria copiilor, cât oamenii care odinioară ne-au legănat, ne-au crescut şi ne-au vegheat paşii”, a mărturisit Dorin Brozbă, realizatorul spectacolului.

Spectacol gândit de o tânără profesoară
andreea maruta, director artistic spectacolDirectorul artistic al spectacolului „Cântec de copil pentru suflet de bunic” este Andreea Măruţă, „tânăra şi energica profesoară care s-a zbătut de săptămâni bune pentru existenţa acestei acţiuni folclorice de mare sensibilitate”, după cum confirmă Dorin Brozbă. Andreea Măruţă şi-a împărţit ultimele luni între elevii săi şi organizarea acestui spectacol; a făcut potecă la uşile sponsorilor, a pierdut zile şi nopţi pentru a pune totul pe tapet şi, cu sprijinul, experienţa şi implicarea lui Dorin Brozbă, ea a reuşit să realizeze un vis prin a cărui înfăptuire va lumina sufletele bătrânilor  de la căminul Suseni. „Pentru mine a fost o dorinţă, un vis în care am sperat, pentru care am luptat şi am făcut tot ce a fost omeneşte Nicu Ficiuposibil pentru a-l îndeplini. Cred că, în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, cu toţii ar trebui să fim mai buni, să ne gândim la semenii noştri şi să încercăm să le facem o bucurie. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în visul meu şi m-au ajutat să-l transform într-o frumoasă realitate, care sper că le va însenina ziua bătrânilor de la Suseni şi le va lumina sărbătorile ce urmează”, a menţionat Andreea Măruţă, directorul artistic al spectacolului „Cântec de nelutu trandafircopil pentru suflet de bunic”.
Invitaţii speciali ai evenimentului sunt Nina Predescu, Maria Corlan Mischie, Nicu Fîciu, Neluţu Trandafir, Constantin Logofetescu, Bianca Sârbu, Ionela Trandafir şi poetul Sabin Firiza.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here