Spectacol de excepție cu zeci de drone în jurul Coloanei!

936

Mii de oameni au venit marți seară în parcul Coloanei fără de Sfârșit pentru a urmări un spectacol unic organizat de autoritățile locale imediat după un super-concert de vioară, care, din păcate, a rămas în plan secund la capitolul comentarii. Duelul viorilor aflate pe scenă a fost unul de excepție, dar interesul oamenilor a fost mai mare pentru drone, jocul de lumini și muzică lăsându-i pe toți cu ochii pe cer pentru minute bune.
Dronele au reprodus la zeci de metri înălțime atât Masa Tăcerii, cât și un scaun de pe faimoasa Alee a Scaunelor, precum și harta României și mesajul „Tg Jiu”, primarul Marcel Romanescu transmițând totul în direct pe contul său de socializare. Bucuria sa a fost cu atât mai mare cu cât nu a plouat, deși a fost permanent înnourat, iar primii stropi au început să pice după ce dronele au revenit la sol. „Chiar și Dumnezeu a ținut cu noi în seara aceasta, după cum vedeți. Imediat după spectacol au început să cadă primii stropi, ploaia fiind binevenită, dar nu în timpul spectacolului. Dacă ar fi plouat, nu s-ar fi putut ridica dronele și spectacolul se reprograma. Există o clauză în contract de reprogramare pentru astfel de situații, dar, desigur, nu așa ceva ne-am fi dorit”, a menționat edilul. Bucuria sa a fost mare și pentru că de la sol s-au ridicat în același timp 70 de drone sub privirile câtorva mii de oameni care au imortalizat cu telefoanele întreg spectacolul.
„E un record cu 70 de drone care urmează celui din vară, când în spectacol au fost 50 de drone. Sperăm ca anul viitor să fie cel puțin 150 de drone pentru că va mai fi un astfel de spectacol. E o premieră, dar și un succes pentru că nu mă așteptam la un astfel de succes. Propunerea a venit din partea târgujianului nostru care acum lucrează la București și am acceptat-o, așa cum accept și propunerile venite din partea altor tineri de-ai noștri aflați în diverse alte orașe ale țării”, a spus Romanescu. Că spectacolul a fost o reușită o demonstrează și opiniile gorjenilor care au venit la Coloană cam ca la Revelion pentru a urmări focul de artificii de la miezul nopții. Pe cer nu au fost artificii, ci doar drone, pe care oamenii le-au urmărit cu mare bucurie. „S-a terminat? Păcat, aș fi vrut să mai țină. Am filmat totul și o să pun pe internet să vadă toată lumea ce lucru frumos s-a făcut la Târgu-Jiu. E ceva unic și memorabil”, a spus un localnic. Un alt domn, care ținea un bebeluș în brațe, era supărat că are copilul prea mic pentru a fi putut urmări și el spectacolul de pe cer. „Am băiatul cel mare care nu mai poate de drag că a văzut dronele, dar îmi pare rău de cel mic. El doarme și nu știe ce frumos e în jurul lui, dar poate mai organizează domnul primar și anul viitor și până atunci mai crește și el ca să apuce să vadă. A fost ceva nu că frumos, super-frumos”, a declarat bărbatul. Întreg conceptul pentru jocul de lumini îi aparține unui tânăr originar din Gorj. Mădălin Preda este Creative Director la Evsky Show și cofondator alături de prietenul și partenerul său, Alin Neacșu. Cei doi au dezvoltat în perioada pandemiei softul care permite dronelor să evolueze în aer într-un astfel de spectacol, soft pe care l-au și vândut deja în Brazilia sau Mexic, afacerea lor părând să fie una de succes. „După lansarea din vară de la Târgu-Jiu, cu mii de oameni, ne bucurăm să putem reveni în fața publicului târgujian.
Lansarea din august a fost un real succes, cu mult peste așteptările noastre. Acum am revenit cu un concept nou, unic, cu mult mai multe drone și cu o animație mai complexă, alături de o coloană sonoră mult mai emoțională. Totul e gândit pentru publicul de aici. Toată animația e centrată pe Coloană. În spectacol sunt proiectate opere ale lui Constantin Brâncuși, totul fiind făcut din drone aflate deasupra Coloanei. Noi am dezvoltat tot acest proiect de la zero anul trecut. În plină pandemie am lucrat la partea de soft, dar și la cea de hard. Chiar și dronele sunt create de noi. A fost un proces greu, dar frumos, iar rezultatele sunt pe măsură, după cum am putut vedea și data trecută, dar și acum. Softul nostru deja l-am vândut la 3 companii din afară și e deja folosit în spectacole de acest gen. Poate duce până la 1000 de drone. Noi avem în plan să ajungem și noi, încet-încet, la 150 de drone pentru că cu cât sunt mai multe, spectacolul e mai complex și mai atractiv pentru publicul care ne urmărește”, a declarat Mădălin Preda. Un astfel de spectacol ar urma să mai fie organizat la Târgu-Jiu în cursul anului viitor. Până atunci, gorjenii care fac minuni pe cer cu dronele lor au de susținut reprezentanții în alte locații din țară, ei având toate șansele să devină un reper în domeniul acesta.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here