Spectacol de Dragobete la Poarta Sărutului

181

Picture 013Sărbătoarea dragostei la români nu a trecut neobservată la Târgu-Jiu. Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului” a organizat vineri după-amiază un spectacol de muzică şi dansuri populare, târgujienii prezenţi în Parcul Central, indiferent de vârstă, neezitând să se prindă în horă alături de dansatorii Doinei Gorjului. Ziua de 24 februarie 2012 va rămâne întotdeauna un moment special şi pentru un cuplu de îndrăgostiţi, cei doi alegând să-şi unească destinele sub privirile a zeci de oameni, la Poarta Sărutului.

Acţiunea a debutat cu o paradă a artiştilor Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului, care au plecat de la sediul Casei de Cultură Târgu-Jiu, cu făclii aprinse. Odată ajunşi la destinaţie, Poarta Picture 044Sărutului, a urmat un spectacol folcloric din care nu au lipsit un număr de balet şi recitaluri de poezie. „Am vrut să fie un altfel de spectacol. A început cu un număr de balet, prezentat de o gorjeancă de-a noastră, fostă prim-balerină a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Picture 049Danovski” din Constanţa, Liliana Ţăbuş, şi de coregraful nostru. Vor fi prezenţi toţi soliştii noştri. Este un spectacol realizat de Ion Ghiţulescu, directorul artistic al ansamblului nostru; sperăm să fie o reuşită şi, de ce nu, un început bun de astfel de spectacole”, a declarat Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Doina Gorjului.

Şi-au unit destinele de Dragobete

Un cuplu de îndrăgostiţi au ales să-şi unească destinele chiar în ziua de Dragobete, în prezenţa a zeci de târgujieni, la Poarta Sărutului. „Este o zi specială, este foarte frumos. Valentine’s Day este la americani, la noi este Dragobetele”, au declarat emoţionaţi cei doi tineri căsătoriţi. Picture 070Cununia civilă a fost oficiată de Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu: „Mă bucur foarte mult că am putut să ofer tinerilor căsătoriţi un moment atât de plăcut şi frumos, să oficiez această căsătorie într-o zi când trebuie să fim drăgăstoşi cu cei din jurul nostru, să fim atenţi cu toţi cei pe care îi iubim. Nu putem decât să le urăm „Casă de piatră!” şi Dumnezeu să-i ajute!”, a declarat acesta.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here