Spectacol de 1 Decembrie la Mall

395

Seria evenimentelor artistice organizate de Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Tg-Jiu la Mall, a continuat cu un reușit spectacol de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.
Elevii de gimnaziu, pregătiți de doamnele profesor Alina Joița și Camelia Deaconescu au recitat poezii patriotice și chiar au prezentat o scenetă. Este vorba de un fragment din Scrisoarea a III-a de Mihai Eminescu, pentru care recitatorii au avut o costumație specială, reprezentându-i pe Mircea cel Bătrân, domn al Țării Românești și pe sultanul Baiazid.
Iată că, după o îndelungă absență, poeziile patriotice revin în atenția românilor, iar bucuria momentului de a fi pe scenă, în public și a recita este, parcă, mai mare ca oricând.
Alături de recitatorii noștri l-am avut ca invitat și pe Patrick Guran-Lupulescu, unul dintre moderatorii emisiunii ”Haideți la show!”, difuzată la nivel național, care a ieșit în față cu multă îndrăzneală și ca un adevărat patriot: cu steagul României în mână, fluturându-l, iar momentul său a evidențiat încă o dată curajul, forța și plăcerea de a se manifesta în public.
Și plasticienii prezenți la eveniment cu șevaletele, pensulele, acuarelele și-au intrat foarte bine în rol, cu atâtea muze inspiratoare pe lângă ei și au pictat țărăncuțe, peisaje de iarnă, oameni de zăpadă, dar am observat și un reușit oraș vechi, creionat de o elevă de la arhitectură. Ei s-au aflat aici sub îndrumarea doamnei director, prof. dr. Ana-Daria Ionescu-Haidău. Și toți cei implicați în aceste activități au fost atent observați de ochiul ager al doamnei director adjunct, prof. Oana-Mihaela Boian, care se declară mulțumită de prestația tuturor..
gorjeanul 1 dec (2)Nu s-a lăsat mai prejos nici grupul ”Gorjencele”, îndrumat de doamna profesor Nicoleta Lăcătușu, care a intonat imnul Național al României, urmat de un foarte frumos colaj de cântece patriotice și, desigur, nu putea să lipsească grupajul de cântece tradiționale, care a stârnit ropote de aplauze din partea publicului din ce în ce mai numeros. Desigur că din grup s-au desprins și soliști, de la cei mai mici, până la cei mai mari care îi calcă pe urme recunoscutei soliste.
gorjeanul 1 dec (1)Denis Gavrilescu nu a ratat nici el încă o seară reușită de solo pian, muzică ușoară, pentru că muzica sa curge ca o poveste, iar compozițiile și improvizațiile sale nu întârzie să impresioneze publicul la cel mai plăcut mod.
Încă o seară de sărbătoare și din nou zâmbete de mulțumire pe chipurile celor prezenți, atât copii, cât și adulți. Felicitări tuturor!
Eugenia Liliana Ştefănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here