Specialiştii în sănătate publică fac recomandări anti-caniculă

189

caniculaTemperaturile greu de suportat din această perioadă a anului au avut efecte negative asupra multora dintre noi. Pentru a şti cum să se ferească de caniculă şi cum să se protejeze de razele puternice ale soarelui, gorjenii ar trebui să respecte sfaturile oferite de specialiştii în sănătate publică.

Expunerea excesivă direct la razele solare poate provoca diferite tipuri de cancer de piele, arsuri şi îmbătrânire accelerată a pielii, cataractă şi alte boli ale ochilor, dar şi reducerea eficienţei sistemului imunitar. Odată cu venirea verii a intrat în atenţia noastră şi protejarea de razele puternice ale soarelui. Medicii recomandă evitarea expunerii la radiaţiile ultraviolete (UV) solare. Cu toate că există dovezi care evidenţiază beneficiile pentru sănătate şi rolul important în producerea de vitamina D la expunerea în cantităţi mici la radiaţia UV, specialiştii atenţionează asupra utilizării corecte a produselor pentru protecţie solară şi alegerii unei metode eficiente de protecţie pentru expunerea în condiţii de siguranţă la radiaţiile UV solare.

Recomandări de la DSP Gorj

Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au formulat o serie de recomandări pentru cetăţeni, în vederea protejării de radiaţiile solare: „evitaţi expunerea excesivă la soare în orele de vârf (11-17); căutaţi umbra; purtaţi pălărie; purtaţi haine pentru protecţie care acoperă cât mai mult din suprafaţa corpului; purtaţi ochelari de soare; folosiţi corect produsele pentru protecţie solară; protejaţi sugarii şi copiii. NU expuneţi direct la soare sugarii şi copiii mici, aceştia trebuie să rămână la umbră”. Mai mult decât atât, este recomandat ca pe lângă cremele de plajă să folosim mijloace de protecţie suplimentare, precum ochelari de soare, pălării. Totuşi, chiar dacă folosim aceste produse care ne protejează de radiaţii, medicii ne atrag atenţia că utilizarea cremelor, ochelarilor şi pălăriilor nu înseamnă că este permisă prelungirea expunerii la soare.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here