Specialiști de la INSEMEX Petroșani, la Judecătoria Motru

1241

O echipă de specialişti de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) Petroşani a ajuns în Gorj, pentru a face o expertiză privind deflagrația de la arhiva Judecătoriei Motru.

Consiliul Superior al Magistraturii susține că activitatea instanței nu a fost afectată, ședințele de judecată derulându-se conform programării acestora.

„În dimineața zilei de 12 februarie 2024, în jurul orei 05:15, a avut loc la Judecătoria Motru o deflagrație a gazului inergen, provenit de la o butelie dintr-un ansamblu de cinci butelii folosite pentru stingerea incendiilor, care se afla în arhiva de conservare a instanței, fiind în garanție.

Explozia a avut loc în arhiva de la etajul unu a Judecătoriei Motru, în timp ce instanța era închisă, și nu a produs victime, fiind înregistrate numai pagube materiale, respectiv un zid al clădirii a fost afectat, urmând a fi efectuată o expertiză de specialitate pentru a se verifica dacă a fost afectată structura de rezistență a clădirii”, transmite CSM.

Reprezentanții autorităților cu responsabilități în stingerea incendiilor au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, fiind efectuate în continuare cercetări cu privire la cauzele incidentului produs.

În acest sens sunt prezenți la fața locului experți din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani pentru analiză și constatări, precum și reprezentanți ai Arhivelor Naționale, pentru a oferi suport.

Activitatea instanței nu a fost afectată, ședințele de judecată derulându-se în continuare conform programării acestora, iar registratura Judecătoriei Motru funcționează normal, a precizat CSM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here