SPCLEP Gorj eliberează 60 de paşapoarte pe zi

124

Salariaţii Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple(SPCLEP) Gorj sunt în plină activitate, dat fiind faptul că în această perioadă gorjenii se bucură de concedii de odihnă şi vacanţe dincolo de graniţele ţării. Datorită acestui lucru sunt eliberate zilnic, de către această instituţie, în jur de 50-60 de paşapoarte electronice sau temporare, dublu faţă de perioada similară a lunii mai, a acestui an.

Cozile frecvente de la ghişeele Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenta Paşapoartelor Simple Gorj ne duc, automat cu gândul că suntem în plină perioadă a concediilor de odihnă si a vacanţelor. Zilnic se formează cozi interminabile, iar pentru a face faţă tuturor solicitărilor, funcţionarii lucrează la foc automat fără pauză, respectiv între orele 8,30 – 16,30 iar miercuri între orele 8,30 – 18,30. Ba mai mult, datorită numărului mare de solicitări, funcţionarii SPCLEP Gorj îşi iau concediul pe rând.
“În această perioadă numărul solicitărilor pentru eliberarea paşapoartelor a crescut. Aglomeraţia este normală pentru această perioadă a lunilor de vară. Suntem pregătiţi să facem faţă unui flux normal de oameni. Din acest motiv concediile ni le luam pe rând”, a declarat Marcel Lungu, şeful de la SPCLEP Gorj.

Chestiuni importante
Reprezentanţii Serviciului de Paşapoarte Gorj, le reamintesc celor interesaţi că pentru eliberarea unui paşaport este nevoie de o
cerere, care se emite automat, la ghişeu, odată cu depunerea următoarelor acte: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie (care va fi însoţită de certificatul de naştere, în original) sau, după caz, buletinul de identitate, în original.
În cazul unui paşaport electronic, solicitantul mai trebuie să prezinte chitanţa taxei consulare achitată la trezorerie, în valoare de 32 de lei; chitanţă taxă CEC, în valoare de 244 de lei.
De reţinut că, potrivit legii, paşaportul electronic se eliberează în 14 zile, iar valabilitatea acestuia este de 5 ani, cu excepţia celor eliberate copiilor sub 6 ani, în cazul cărora valabilitatea paşaportului este de doar trei ani.
În ceea ce priveşte paşapoartele simple temporare, acestea se eliberează în două ore, iar valabilitatea lor este de 12 luni. Pe lângă actele de identitate amintite, solicitantul mai trebuie sa depună la dosar două chitanţe (achitate la trezorerie) în valoare de 32, respectiv 100 de lei, precum şi o taxă (achitată la CEC), în valoare de 84 de lei.
Potrivit legii, în cazul eliberării paşapoartelor pentru copiii sub 18 ani, este obligatorie şi prezenţa părinţilor. În cazul lipsei unuia dintre părinţi, este obligatorie, după caz, prezentarea sentinţei judecătoreşti de încredinţare a minorului către părintele prezent, a certificatului de deces sau a procurii notariale din partea părintelui absent.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here