Spaţiu cultural inaugurat în prag de Sărbători

374

spatiu cultural 007Judeţul nostru are, începând de ieri, un real centru cultural, amenajat în spaţiul de la parterul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Gorj, din Târgu – Jiu.

Locaţia, împărţită în mai multe spaţii, deserveşte atât un anticariat şi un centru pentru film, cât şi un spaţiu permanent de expunere cu vânzare pentru meşterii populari din Gorj.

Până acum, parterul clădirii în care activează atât Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Gorj cât şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj era un spaţiu inoportun şi, practic, nefolosit. În câteva luni însă, acesta a fost reabilitat iar încăperilor li s-a dat destinaţie culturală. Într-o încăpere funcţionează, din nou, un spatiu cultural 004aticariat iar pe pereţi au fost amenajate panouri şi rafturi pe care vor fi expuse lucrări ale meşterilor populari şi artiştilor contemporani.
Centru cinematografic
Tot la parterul acestei clădiri a fost inaugurat şi un centru pentru film unde Asociaţia „De la români pentru români”, reprezentată de cineastul Dorin Brozbă, a amenajat şi a dat utilitate, punând la dispoziţia tuturor celor care doresc, o filmotecă în care sunt nelipsite filmele istorice şi documentare, inclusiv cele care au legătură cu judeţul nostru. De asemenea, prin intermediul acestui centru, meşterii populari sau artiştii care doresc să îşi promoveze lucrările pot realiza filme de prezentare şi, potrivit directorului Pompiliu Ciolacu Junior, spaţiul poate fi transformat într-o sală de film, în special pentru tinerii care trebuie întorşi spre adevărata cultură.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here