Spaimă şi buimăceală în PNL, înainte şi după Sărbătoarea de Ispas!

280

Astăzi este Înălţarea Domnului, sărbătorită cu mult fast de creştinătate, Înălţarea Domnului fiind unul dintre cele 12 praznice împărăteşti ale Bisericii creştine, numită în popor şi Ispas. Dar, cele ale bisericii cu ale bisericii, iar greutăţile şi suferinţele din ce în ce mai mari ale societăţii româneşti ţin mai mult de lumea politică şi de proasta administrare a ţării de către „Guvernul meu”. Unul de incompetenţi şi pretinşi tehnocraţi ce se încaieră între ei, lăsându-l pe primul ministru Dacian Cioloş cam fără replică. În vreme ce preşedintele Klaus Iohannis se spală pe mâini precum Pilat din Pont de fostul şi actualul „Guvernul meu”.
Au trecut mai multe ore de la aflarea rezultatelor alegerilor locale, care consfinţesc mari spaime şi buimăceli în Noul PNL, într-o degringoladă nerecunoscută de copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. Dar, până a vedea cam cum interpretează conducerea bicefală dezastrul de la locale să mai facem o precizare. Aflat creanga prin Luxemburg, preşedintele Klaus Werner Iohannis parcă s-a vorbit cu Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, afirmând aproape la unison că vinovaţi ar fi alegătorii care nu ştiu ce au votat. Adică, nu au votat cum ar fi vrut cei doi! Ca să nu mai spunem că magistratul abuziv care este Livia Stanciu nu are voie să se amestece în politică!
Într-o conferinţă de presă, conducerea bicefală a Noului PNL, a emis elucubraţii, susţinând că „rezultatele bune obţinute de partidul cârmuit de domniile lor sunt cele mai strălucite din toată istoria”. Dacă ne-am lua după procentele câştigate în ţară aşa ar părea, dar măsurând în numărul de voturi situaţia arată cu totul altfel. Ca să nu mai spunem că rezultatul de la Bucureşti, unul extrem de slab al candidatului Cătălin Predoiu, este unul ce anunţă dispariţia fostului partid al Brătienilor.
Să-i dăm crezare reputatului publicist şi analist politic Cornel Nistorescu: „Votul din Bucureşti reprezintă o judecată faţă de prestaţia conducerii PNL la nivel naţional, prestaţie influenţată în percepţie (şi dictată) de Klaus Iohannis”.
La fel ca la Bucureşti, unde Noul PNL a pierdut şi Primăria Generală dar şi Sectoarele 1 şi 6, nici la Gorj nu-i mai bine pentru presupuşii liberali, în fapt, membri ai partidului popular European (PPE). În Gorj, între altele, Noul PNL a pierdut oraşul Târgu-Cărbuneşti, dar şi comuna Peştişani. Iar exemplele ar putea continua.
ION PREDOŞANU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here