Şova, Ponta şi SMS-ul

114

udreaElena Udrea a arătat şi la Târgu-Jiu că politica SMS-urilor funcţionează foarte bine în PD-L. Prezentă pentru alte treburi care ţin de administraţie, Udrea a ţinut neapărat să vorbească despre subiectul deja promovat de Traian Băsescu, contractele Şova cu entităţile energetice din Rovinari şi Turceni.

Şi pentru că “armata” de jurnalişti se plimba după ea prin centrul oraşului Târgu-Jiu, dar fără s-o întrebe aspecte pe care dorea să le comunice, Elena Udrea nu ştia cum să facă în aşa fel încât să promoveze o discuţie despre Şova şi Ponta. Într-un târziu, primeşte un SMS pe telefon şi imediat se îndreaptă către consilierul său personal, spunându-i: “Vrea să mă întrebe cineva asta!”, arătându-i mesajul.

Să-mi răspunzi la SMS!

Nu putem decât să bănuim, deoarece nu cunoaştem conţinutul mesajului, că era ceva legat de contractele casei de avocatură Şova de la Rovinari şi Turceni, despre care cu câteva zile înainte vorbea şi preşedintele Traian Băsescu, întrucât la nici un minut distanţă o jurnalistă i-a adresat lui Udrea întrebarea: ,,Cum comentaţi contractele încheiat la Rovinari şi Turceni de casa de avocatură a senatorului Dan Şova?”. Şi atât i-a trebuit lui Udrea că nu mai termina cu explicaţiile despre furtul pe care l-a comis senatorul Dan Şova la complexurile energetice. Udrea era atât de înverşunată încât nici n-a auzit când o femeie o înjura de mama focului că împreună cu Traian Băsescu a distrus ţara. Ţinta se vede de la o poştă, de câteva zile toţi PD-L-iştii s-au concentrate doar pe atacul lansat de preşedintele ţării, Traian Băsescu, împotriva lui Victor Ponta, descoperind un aşa-zis “cârlig” prin casa de avocatură “Şova”. Şi ca să pară şi mai interesantă, Elena Udrea, deşi tocmai fusese înjurată, a anunţat că e dispusă să se “lupte” cu Ponta…evident în voturi.

Inaugurez… sistarea plăţilor!

Astfel, Udrea a venit la Târgu-Jiu să-i atace pe cei care preşedintele Traian Băsescu îi pusese pe lista neagră, uitând să spună pentru ce venise, în mod oficial. De fapt, Udrea venise să inaugureze câteva lucrări pentru care Uniunea Europeană a sistat plăţile ca urmare a unor nereguli constatate. Şi, în aceste condiţii, ce să spui? A îndrăznit totuşi la insistenţele presei: “Primul din cele două proiecte este chiar pe Axa 2 a POR, cea pe care Comisia Europeană a decis sistarea plăţilor până în august. Le-am spus însă reprezentanţilor administraţiilor locale cu care am semnat astăzi contractele că, până la momentul la care vor încheia ei procedurile de achiziţii publice şi vor atribui contractele pentru lucrări, plăţile pe fondurile europene vor fi reluate. Deci, sistarea plăţilor nu înseamnă nici pe departe că oprim munca pe partea de contractări. De altfel, ministerul pe care îl conduc va prezenta în august concluziile verificărilor pe care le vom derula în perioada următoare la toate cele 124 de contracte încheiate de consiliile judeţene, pe Axa 2 a POR”, a spus Udrea. Dar pe cine a interesat că Udrea a venit să inaugureze o …sistare a plăţilor? S-a reţinut că Ponta şi Şova le “mănâncă” gorjenilor banii de la complexuri. Apoi, fără pic de remuşcare s-a plimbat cu Ion Călinoiu şi Liviu Andrei pe la Curtişoara, unde şi-a băgat capul în fân şi a mâncat vişine, nemulţumită de culoarea acestora: “Dacă erau portocalii, erau mai dulci!”, a spus spirituala Udrea.

Gabriela Mladin

Şova: “Nu există legături cu Ponta!”

DSCF0329Cât despre acţiunea de atac asupra lui Ponta şi Şova, senatorul PSD Dan Şova, încearcă să explice pe blogul său inexistenţa legăturii cu Ponta: ”În legatură cu Victor Ponta, deşi am precizat de nenumărate ori jurnaliştilor şi am pus documente la dispoziţie din care rezultă că domnia sa nu a fost niciodată asociat la “Şova şi Asociaţii”, documente care sunt publice şi pe blog-ul domnului Ponta, totuşi jurnaliştii, în cunoştinţă de cauză, au preferat să mintă. Aceeaşi atitudine de minciună au avut-o şi în privinţa sponsorizării cu o maşină de către Şova şi Asociaţii, sponsorizare care nu a existat niciodată şi în legătură cu care, de asemenea, am pus documente la dispoziţie. Totuşi, ziariştii au preferat să mintă încă o dată, susţine Şova pe blogul său.

Şova: “Toţi vor răspunde penal!”

Senatorul susţine că imediat ce va avea raportul inspectorilor ANAF va face demersurile pentru a-i acţiona în judecată pe cei care au greşit: “Consider că organele statului trebuie să-şi facă datoria până la capăt şi sunt deschis atât eu, cât şi foştii mei colegi de societate, să dăm orice lămuriri ni se vor cere ( cu precizarea că până în acest moment nu ni s-a cerut nici o lămurire). Din datele pe care am reuşit să le strâng, înclin să cred că inspectorii ANAF au fost induşi în eroare de conducerile actuale politice ale Rovinari şi Turceni care nu le-au pus la dispoziţie toate documentele sau nu au dat lămuririle necesare, iar dacă este aşa, se vor formula plângeri penale împotriva celor care au minţit sau au ascuns documente. Dacă au fost puse la dispoziţia inspectorilor ANAF şi aceştia le-au dat interpretarea eronată sau mincinoasă, pe lângă acţiunile în contencios administrativ, fireşte vor fi formulate plângeri penale împotriva funcţionarilor ANAF, dacă se fac vinovaţi de fals, uz de fals, fals intelectual, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Precizez că niciodată nu am încălcat legea, că voi demonstra acest lucru dacă va fi cazul şi că nici un fel de încercare de intimidare a mea nu va avea succes. Voi rămâne un adversar dur şi hotărât al actualului regim opresiv instaurat de Traian Băsescu şi PD-L”, susţine Dan Şova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here