Șova a rămas cu imunitatea neridicată

281

Senatorii au respins, ieri, cererea Direcției Naționale Anticorupție de încuviințare a reținerii și arestării preventive a fostului ministru Dan Șova, refuzând să îi ridice acestuia imunitatea de care se bucură, lucru care nu a fost valabil și în cazul altor parlamentari care au ajuns după gratii, aceiași politicieni votând, în schimb, pentru arestarea fostului ministru de finanțe Darius Vâlcov, acuzat de fapte de corupție în perioada în care era primar la Slatina. Cererea DNA de arestare a lui Șova mai avea nevoie de câteva voturi pentru a fi aprobată, din spatele gratiilor Elena Udrea transmițând că același gen de calcule s-au făcut și în cazul său, numai că pentru ea s-a luat în discuție o altă formă de majoritate, care a dus în cele din urmă la încătușarea sa.
Șova a fost dat cu mir de către o colegă înainte de a începe dezbaterile, el cerându-le colegilor să îi dea posibilitatea să își dovedească nevinovăția în calitate de om liber, lucru care s-a și întâmplat în cele din urmă. “Nu o să mă plâng în faţa dumneavoastră de o realitate foarte clară, anume că de când a început acest dosar alerg să-mi demonstrez nevinovăţia, ceea ce nu este firesc şi ştiţi cu toţii foarte bine, trebuie cineva să-ţi demonstreze vinovăţia. Alerg să-mi demonstrez nevinovăţia. Mă supun şi acestui lucru nefiresc. Dar, vă rog, şi o spun cu demnitate, să-mi daţi posibilitatea, prin votul dumneavoastră de astăzi, respingând cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, să mă pot apăra ca om liber. Şi vă garantez că peste câţiva ani, peste doi-trei ani, când vom avea soluţia definitivă în acest dosar, veţi constata că nu aţi greşit”, a declarat Dan Șova.
Senatorul a mai spus în fața colegilor săi că și actuala șefă a liberalilor, Alina Gorghiu, cunoaște foarte bine afacerile sale de la Turceni și Rovinari întrucât casa de avocatură a acesteia a reprezentat Electrica într-unul din procesele în care Casa Șova pleda cauza fostului Complex Energetic Turceni, complexul având de reprezentat 48 de milioane de lei de la Electrica. “Colegii mei au reprezentat Turceniul şi au obţinut suma. Electrica a fost reprezentată de societatea de avocatură a doamnei preşedintă Alina Gorghiu. Îmi este foarte greu să cred că Alina Gorghiu nu îşi aminteşte cu precizie că în această tranzacţie între Turceni şi Electrica nu a fost absolut nimic ilegal, din contră, s-a respectat legea de sus până jos”, a spus Şova.
Copreședintele liberal Alina Gorghiu a respins, ieri, categoric orice implicare a sa în afacerile de la Turceni și Rovinari, menționând că din vara lui 2007 s-a retras din casa de avocatură, lucru care poate fi verificat. Ea a susținut, în schimb, că Șova a încercat să își atragă liberalii de partea sa pentru a nu-i fi ridicată imunitatea. “Din păcate, astăzi, domnul Şova se agaţă de numele meu, crezând că poate capta bunăvoinţa senatorilor liberali. Le-am transmis din nou tuturor senatorilor să voteze la vedere şi să nu se lase intimidaţi de folosirea numelui meu de către senatorul Şova”, a spus Alina Gorghiu. Dan Șova este anchetat de procurorii DNA într-un dosar penal în care e acuzat de prejudicierea cu circa 3,5 milioane de lei a complexurilor energetice de la Turceni și Rovinari, în dosarul respectiv fiind anchetați și foștii directori Dumitru Cristea și Laurențiu Ciurel, acuzați că au prejudiciat fiecare unitatea pe care a condus-o cu sume cuprinse între 70 și 86 de milioane de lei.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here