Soțul Niculinei Stoican, după gratii

1359

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat un verdict final marți seara într-un proces vechi de peste un deceniu și de care multă lume uitase, soțul cunoscutei interprete Niculina Stoican fiind unul dintre inculpații care a ajuns după gratii. Vasile Stănescu a fost inculpat în acest dosar alături de și mai faimosul Genică Boerică, dar și de oameni de afaceri de origine arabă, implicați și ei în dosarul în care afaceristul din Craiova a obținut la începutul anilor 2000 restituiri de TVA de peste 13 milioane de lei noi.

Instanța supremă a menținut deciziile date anul trecut în vară de Curtea de Apel București, magistrații condamnându-l atunci pe Boerică la 10 ani și trei luni. Soțul Niculinei Stoican a primit și el șase ani de detenție, fiind condamnat pentru complicitate la evaziune fiscală, marți seara târziu, după emiterea mandatului de arestare preventivă, acesta prezentându-se la sediul IPJ Gorj pentru a fi încarcerat. Ieri, soția sa l-a vizitat în arestul Poliției, Niculina Stoican nedorind să facă vreun comentariu cu privire la situația respectivă, rezervându-și dreptul de a vorbi doar într-o emisiune tv difuzată la nivel național.
Conform sentinței definitive a instanței de judecată, Genică Boerică este acum bun de plată, judecătorii obligându-l ca împreună cu un alt complice al său să dea statului înapoi sumele de bani luate ilegal prin restituirea de TVA la care nu avea dreptul. „Majorează suma la care au fost obligati inculpaţii Boerică Genică şi Şargarodschi Florentin, în solidar, cu titlu de prejudiciu produs statului ca urmare a admiterii celei de-a doua cereri de rambursare T.V.A. formulată de S.C. Apolodor Invest S.R.L. de la 14.751.600.000 ROL la 14.930.270.785 ROL, la care se adaugă obligaţii fiscale accesorii. Majorează suma la care au fost obligaţi inculpaţii Boerică Genică şi Popa Elena, în solidar, cu titlu de prejudiciu produs statului ca urmare a admiterii celei de-a doua cereri de rambursare T.V.A. formulată de S.C. Baril S.A. de la 7.520.200.000 ROL la 9.883.581.198 ROL, la care se adaugă obligaţii fiscale accesorii”, au decis magistrații.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here