Soţul criminal, trimis în judecată

138

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus recent trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Bobină Vasile, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat. Bobină i-a aplicat nevestei în noiembrie anul trecut o bătaie soră cu moartea pentru care riscă acum închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Prin actul de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut că în seara zilei de 23 noiembrie 2012, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul Bobină Vasile a aplicat soţiei sale mai multe lovituri cu pumnii şi palma la nivelul capului, doborând-o la podea şi lăsând-o fără ajutor. Victima, în vârstă de 40 de ani, a fost ulterior internată în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, unde s-a intervenit chirurgical, însă în data de 26.11.2012 a intervenit decesul acesteia, între leziunile de violenţă produse de inculpat şi deces existând legătură de cauzalitate directă, necondiţionată. Inculpatul a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv în cauză, începând cu data de 24.11.2012.
Procurorii fac, de asemenea, precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale, ca de altfel şi trimiterea în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acţiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele inculpate sau trimise în judecată, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here