Soții Lupulescu, pușcărie pentru evaziune: Săndel, din arest, la Penitenciarul Târgu-Jiu iar soţia la Penitenciarul de Femei Târgşor

539

Punct final în procesul foștilor soți Maria și Alexandru Lupulescu, precum și al celor doi medici veterinari trimiși în judecată alături de aceștia, toți fiind condamnați la diferite pedepse, cu executare fiind doar cele decise în cazul oamenilor de afaceri. De la sfârșitul săptămânii trecute, cei doi foști patroni de la Lexi Star SRL sunt după gratii, ei fiind încarcerați odată ce Curtea de Apel Craiova i-a condamnat la închisoare cu executare. Aceștia primiseră anul trecut la Tribunalul Gorj pedepse cu suspendare, cu executare având doar medicii veterinari Ana Guță și Dumitru Firiza, care, acum, au primit ei cu suspendare. Ambii se află în arestul IPJ Gorj, urmând ca în aceste zile să fie transferaţi spre închisorile în care îşi vor ispăşi pedepsele. Mai precis, Săndel Lupulescu va fi încarcerat la Panitenciarul Târgu-Jiu, în timp ce soţia sa va fi încarcerată la Penitenciarul de Femei de la Târgşor, în judeţul Prahova.

Maria Lupulescu are pedeapsa cea mai mare de executat, de 2,6 ani, în timp ce soțul său ar urma să iasă din spatele gratiilor cu trei luni mai devreme. În cazul femeii, instanța a dispus ca pentru doi ani de la executarea pedepsei să nu poată fi administrator de firmă, interdicția fiind valabilă un an de zile și pentru soțul său, tot după ispășirea celor 2,3 ani de pușcărie. Ambii au fost obligați să plătească și prejudiciul pentru care au ajuns după gratii, în cazul lui Alexandru Lupulescu fiind vorba de o delapidare de 1,5 milioane lei, bani împrumutați inițial pentru firma acestuia, dar folosiți de omul de afaceri în interes personal. El a mai avut, de asemenea, de achitat, peste 52.000 de lei, drept evaziune fiscală, bani pe care i-a și plătit în timpul judecății, și fosta sa soție achitând mai bine de jumătate din prejudiciul calculat de anchetatori.
“Obligă inculpata Lupulescu Maria, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. Lexi Star S.R.L. reprezentată prin lichidator judiciar Siomax SRL, precum şi în solidar şi cu inculpata Guţă Ana – solidaritate în limita valorii de 76.648 lei – şi cu inculpatul Firiza Dumitru – solidaritate în limita valorii de 332.868,45 lei -, la plata sumei de 1.334.867,71 lei cu accesoriile aferente calculate conform art. 119 şi 120/1 din codul de procedură fiscală. Constată achitat din prejudiciul total cauzat de inculpata Lupulescu Maria suma de 656.522 lei. Dispune anularea actelor false. Menţine măsura asigurătorie a sechestrului dispusă prin ordonanţa nr. 121/P/2012 din 09.07.2012 a procurorului asupra clădirii situate în municipiul Tg-Jiu, str. Progresului, nr. 1, judeţul Gorj, având suprafaţa construită de 268 mp., proprietate a inculpatei Lupulescu Maria”, se arată în decizia Curții de Apel Craiova, care este definitivă.
Gelu Ionescu
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here