Soţii Lupulescu de la Lexi Star au scăpat de puşcărie

283

Foştii soţi Maria şi Alexandru Lupulescu şi-au primit pedepsele din partea instanţei de judecată în dosarul de evaziune fiscală în care au fost judecaţi pe parcursul acestui an la Tribunalul Gorj, ambii scăpând de detenţie întrucât pedepsele pe care le-au primit nu sunt cu executare. Aceştia au achitat parţial sau total, în cazul lui Alexandru, prejudiciul adus statului, legea prevăzând pedepse cu suspendare în asemenea situaţii. Ambii au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de cinci ani.

După gratii au însă şanse să ajungă medicii sanitar-veterinari Ana Guţă şi Dumitru Firiza, care au fost condamnaţi la pedepse cu executare pentru acuzaţia de complicitate la evaziune fiscală. Actele false pe care le-au emis în favoarea Mariei Lupulescu, prin care aceasta justifica neintroducerea în contabilitatea firmei a peste 20 de tone de carne pe care, în realitate, le-a vândut prin magazinele sale, au fost transformate acum într-un an şi, respectiv, 1,4 ani cu executare. Maria Lupulescu a achitat aproape jumătate din evaziunea de 1,3 milioane lei adusă statului, pentru restul fiind obligată să plătească împreună cu complicii săi.
Alexandru Lupulescu are şi el de plătit către fosta sa firmă Lexi Star SRL aproape 1,5 milioane lei, bani pe care i-a împrumutat de la un amic pentru a salva firma de la faliment, dar pe care, în realitate, i-a cheltuit în interes personal. Lexi Star a intrat în faliment, iar lichidatorul judiciar s-a constituit parte civilă în proces şi aşteaptă banii conform deciziei instanţei. Verdictul nu este însă unul definitiv, putând fi atacat cu apel.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here