Soţia directorului Şcolii Negreni, acuzată că agresează un elev

262

NEGRENI2Mama unui elev de clasa a VIII-a de la Şcoala Generală Negreni, comuna Licurici, susţine că fiul ei, în vârstă de 13 ani, care studiază la această unitate de învăţământ, ar fi fost agresat fizic şi verbal, în mod repetat, de către una dintre profesoarele şcolii.

Alina Ivanov, mama băiatului, menţionează că fiul ei ar fi venit acasă, săptămâna trecută, spunând că diriginta sa, Rodica Ţîrui, soţia directorului şcolii Mihail Ţîrui, l-ar fi lovit cu mopul, pe motiv că a uitat să sune clopoţelul, el fiind elev de serviciu. Mama băiatului a purtat o discuţie doar cu directorul şcolii, acesta fiind şi el acuzat că îl agresează verbal pe copilul ei, solicitând explicaţii de la acesta.

Denis Sorin Popescu este elev în clasa a VIII-a la Şcoala Generală Negreni. Acesta a obţinut media generală în ultimii ani de studiu peste opt, dovadă că este un elev cu rezultate acceptabile la învăţătură. În Generală, Denis nu a avut niciun fel de probleme la şcoală, spune mama acestuia, iar ca urmare a comportamentului său, băiatul a şi beneficiat, atât în anul de învăţământ trecut cât şi în acesta, de o bursă socială, părinţii săi fiind divorţaţi, copilul aflându-se în grija mamei. Problemele au apărut însă de vreo trei luni de zile, spune mama băiatului, de când tatăl băiatului ar fi revenit în localitate, fiind văzut destul de des în prezenţa directorului şcolii. De atunci, şi comportamentul soţilor Ţîrui, unul director altul diriginte pentru Denis, s-ar fi schimbat simţitor.

Ameninţat cu repetenţia

Săptămâna trecută, Denis ar fi venit acasă de la şcoală şi i-a spus mamei lui, pentru prima dată, că are probleme serioase cu directorul şcolii. Copilul se plângea că directorul Ţîrui se tot lega de el, spunându-i că ar fi “un prăpădit”, că “ar face parte dintr-o familie depravată” şi că îl va lăsa repetent. Un comportament diferit a avut însă diriginta lui Denis, care este acuzată de către minor, că îi vorbeşte urât, că are o atitudine dispreţuitoare la adresa sa şi se ia permanent de el, fără motiv. Elevul susţine că diriginta l-ar fi lovit cu palma şi cu mopul peste fund şi peste picioare, pe motiv că nu ar fi suficient de ascultător. Nici Rodica Ţîrui şi nici Mihail Ţîrui nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere în legătură cu acuzele care li se aduc.

Părintele elevului neînştiinţat de nimeni!

Mama elevului s-a dus la şcoală luni şi a avut o primă întrevedere cu directorul unităţii de învăţământ. “Eu nu reclam, dacă erau probleme cu fiul meu trebuia să mă cheme de la şcoală. Am avut însă, la cererea mea, o discuţie cordială cu directorul şcolii, de faţă cu colegii fiului meu. Am discutat cu acesta în una dintre pauze. L-am întrebat de ce îl face pe fiul meu depravat, de ce îl face beţiv sau fumător pe Denis, deoarece copilul meu nu bea şi nu fumează”, a declarat Alina Ivanov. “Poate greşeşte şi fiul meu, dar în astfel de condiţii trebuiau să mă cheme pe mine şi să îmi comunice asta. Eu, ca părinte eram singura în măsură să îi aplic o corecţie fizică sau morală, dacă era cazul. Nu trebuia să fie bătut sau agresat verbal de profesorii şcolii”, a mai completat Alina Ivanov, mama băiatului.

Copil problemă sau dascăli problemă?!

Femeia spune că directorul şcolii i-ar fi zis, în schimb, că Denis este un copil problemă şi că îl are filmat greşind. “Nu mi-a explicat exact ce a făcut Denis. A spus doar că îl are filmat. O altă reacţie ciudată a avut însă soţia directorului. Dânsa mi-a transmis că mă aşteaptă să îmi cer scuze de la ea”, a declarat, uimită, femeia care susţine că nu ştie pentru ce tot ea ar trebui să îşi ceară scuze. “Diriginta copilului a spus chiar că dacă era dânsa la şcoală atunci când am fost eu, ea chema poliţia. Eu nu m-am pus în genunchi în faţa directorului să îi cer explicaţii, dar nici nu am ţipat sau urlat, aşa că nu văd de ce să cheme poliţia. Noi abia trăim, supravieţuim cu un milion pe lună. Mai mult mi-au tăiat şi bursa socială. Dar chiar şi aşa, eu şi copilul meu nu am ajuns bătaia de joc a tuturor! Mai şi ameninţă directorul că îi scade media la purtare a lui Denis la 7. Pe ce motiv să facă asta”, a declarat, supărată, femeia.

Şedinţă cu părinţii vineri

Alina Ivanov susţine că va participa vineri la o şedinţă cu părinţii la şcoala lui Denis sperând ca, în acel cadru, să ajungă la o înţelegere omenească cu diriginta fiului ei dar şi cu directorul şcolii. În caz contrar, dacă agresiunile asupra fiului ei vor continua, Alina Ivanov a anunţat că va sesiza conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj în legătură cu comportamentul neprofesional al celor doi dascăli, şi cu lipsa de interes a acestora de a-i comunica, în calitate de părinte, că Denis are probleme la şcoală. “Poate şi doamna dirigintă înţelege că nu am nimic cu dânsa, dar nu se poate aşa ceva. La fel şi directorul. Eu îi acuz doar că nu m-au anunţat şi că, dacă Denis are dreptate, nu se poate să se comporte astfel cu el. Ambii mai pot să îl rabde în şcoală câteva luni deoarece în vară termină şi pleacă de acolo. Dacă nu, şi dânşii au şefi..”, spune femeia. Alina Ivanov nu neagă că are probleme sociale şi că îşi creşte cu dificultate singurul copil. Aceasta şi Denis locuiesc într-o casă în comuna Licurici, sat Negreni, cu chirie. Mama băiatului nu are un loc de muncă, mica familie trăind din alocaţia copilului care este 42 de lei lunar şi din cei 50 de lei cât este alocaţia complementară. Există nişte persoane în localitate care îi ajută, benevol, pe cei doi.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here