Soț violent, condamnat cu suspendare

1809

Un gorjean a fost condamnat pentru că a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis de poliție pentru că și-a agresat soția. Deși nu avea voie să se apropie de femeie la o distanță mai mică de 200 de metri, bărbatul nu a ținut cont de interdicții. A dat buzna peste ea la locul de muncă, i-a făcut scandal și a amenințat-o, după care a așteptat-o în fața locuinței unde femeia s-a mutat în chirie. Bărbatul, angajat la EMC Jilț Sud, a stat o noapte în arestul poliției, iar de curând a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, sentința nefiind definitivă.

Cei doi sunt căsătoriți de mai bine de 20 de ani. De doi ani însă, „relațiile dintre soți au devenit tensionate ca urmare a comportamentului agresiv al inculpatului, pe fondul consumului frecvent de băuturi alcoolice”.
Așa că de la certuri și jigniri s-a ajuns la loviri. Primul ordin de protecție a fost emis în primăvara anului 2020, dar femeia l-a iertat pe bărbat și a renunțat la judecarea cererii de emitere a unui ordin de protecție, în instanță.
Dar, agresiunile nu au încetat. „În noaptea de 29/30.03.2021, pe fondul consumului de alcool, ca urmare a unor discuții contradictorii, persoana vătămată a fost lovită în cap cu un încărcător pentru telefon mobil, de către inculpat, în timp ce se aflau în domiciliul comun, fapt ce a determinat întocmirea dosarului penal (…), precum și emiterea unui ordin de protecție provizoriu de către organele de poliție, urmată de emiterea unui ordin de protecție pe o durată de 2 luni de către Judecătoria Motru”, potrivit rechizitoriului.

A ignorat interdicțiile
În toamna anului 2021, sătulă de scandaluri, femeia a părăsit domiciliul conjugal și s-a mutat în chirie. Nu a avut parte prea mult timp de liniște, pentru că bărbatul, băut fiind, a mers la magazinul unde lucrează femeia, „a purtat discuții contradictorii cu ea, a amenințat-o cu săvârșirea de acte de violență, a pătruns după tejgheaua la care se afla și a îmbrâncit-o”, fapt ce a determinat-o pe aceasta să cheme poliția.
Polițiștii au emis un nou ordin de protecție provizoriu împotriva soțului agresiv, bărbatul fiind obligat să păstreze o distanță minimă de 200 m față de persoana vătămată.
Câteva ore mai târziu însă, bărbatul își aștepta soția pe scara blocului în care aceasta locuia cu chirie, cu un pet de 2 l de bere în mână.
„La orele 18,10, persoana vătămată a venit la locuință și urcând pe casa scării până la etajul 3, l-a observat pe inculpat, care stătea pe treptele dintre etajul 3 și etajul 4, fiind sub influența alcoolului și consumând bere.
Văzând acest lucru, persoana vătămată a mers la sediul poliției, a sesizat cele observate și s-a reîntors la locuință împreună cu o patrulă de poliție, care l-a găsit la fața locului pe inculpat, acesta devenind recalcitrant în prezența polițiștilor, fapt ce a determinat conducerea sa la sediul poliției, unde i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție provizoriu”, potrivit rechizitoriului.
Bărbatul le-a spus polițiștilor că voia să recupereze cardul cu tichetele de masă, dar și să vadă la ce oră vine femeia de la serviciu, bănuindu-și soția de infidelitate.
A doua zi, pe 10.03.2022, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind plasat ulterior în control judiciar pe o durată de 60 de zile.
După acest ultim episod violent, femeia a cerut divorțul în instanță.
Zilele trecute, bărbatul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 2 ani. În plus, acesta va trebui să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Sentința pronunțată de Judecătoria Motru nu este definitivă.
I.I.