Soţ şi soţie morţi, mamă şi fiică intoxicate cu gaze

386

Tragedie ieri dimineaţă într-un bloc recent modernizat din oraşul Rovinari, unde două persoane, soţ şi soţie, au fost găsite fără suflare, fiind intoxicate, cel mai probabil, cu monoxidul provenit de la un boiler defect.

Nenorocirea putea fi şi mai mare dacă altor două vecine, mamă şi fiică, nu li s-ar fi făcut rău şi acestea nu îşi dădeau seama la timp că nu întâmplător le doare capul şi au stări de vomă.

Toată nenorocirea a avut loc într-un bloc din centrul oraşului, la câţiva paşi de Poliţie şi nu prea departe de spitalul din Rovinari. Ieri dimineaţă două femei au simţit că li se face rău şi au apelat la vecinii lor pentru a ajunge la spital până nu e prea târziu. Incidentul a trezit mare parte din locatarii blocului şi, astfel, oamenii şi-au dat seama că la un apartament de la etajul unu sunt luminile aprinse, dar nu iese nimeni la uşă. „Mirosea a gaze până la etajul patru. Două vecine de acolo au spus că le este rău şi atunci am ieşit toţi pe scară. Am sunat la gaze, a venit un băiat cu un aparat şi aparatul acela indica prezenţa gazelor peste tot. Vecinele aveau tensiune mare, le era rău şi au plecat la spital”, a spus Frusina Iordache, locatară în blocul groazei. Dan Iordache şi Maria Câmpureanu erau însă fără suflare de ore bune.

Un alt locatar trezit ieri dimineaţă cu noaptea în cap a povestit îngrozit cum au fost descoperiţi cei doi soţi fără viaţă. Nimeni nu credea că aşa ceva este posibil, deşi realitatea s-a dovedit a fi extrem de cruntă. „Era forfotă pe scară, am ieşit toţi pe la uşi, că era normal să vedem ce se întâmplă, şi atunci am văzut becurile aprinse la vecinii de la etajul unu. Am bătut la uşă, nu a deschis nimeni, mirosea a gaze şi ne-am dat seama că e o problemă. Am chemat o fiică de-a dumnealor şi cu acceptul ei am spart uşa. Am întrebat-o dacă ei sunt în interior, ne-a confirmat şi după ce am spart uşa i-am găsit pe amândoi pe jos. Erau pe hol fără suflare. Noi am chemat ajutor la 112, dar n-a venit nicio salvare nimic, deşi spitalul e aici, la doi paşi de noi”, a spus bărbatul. Rudele au povestit apoi că, cel mai probabil, femeii i s-a făcut rău prima dată şi, apoi, soţul ar fi încercat să o ajute, inutil însă.

„Ei stăteau singuri şi cred că li s-a stricat boilerul. Fratele meu a fost pe la ei sâmbătă seara pe la 11.00 şi nu aveau nicio problemă. Probabil după asta s-a întâmplat ce s-a întâmplat”, a declarat Florin Bordeianu, unul dintre băieţii celor doi. Cele două cadavre au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei, poliţiştii deschizând o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale decesului. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, inspectorul principal Daniel Tică, declară că motivul cel mai probabil al decesului celor doi îl reprezintă intoxicaţia cu monoxid de carbon, în apartament existând un boiler pe gaze, care nu funcţiona corespunzător.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here