Șoșoacă, cu sabia în mână la Polovragi, printre daci!

2514

Autoritățile locale din Polovragi, cu ajutorul celor județene, au organizat duminică seara un spectacol în aer liber de circa două ore în dorința de a atrage cât mai mulți turiști în zonă. De la scene cu lupte ale dacilor, până la nașterea lui Isus sau revoluția lui Tudor Vladimirescu, cele câteva sute de persoane strânse la tabăra cu sculpturi din lemn au avut ce să vadă, chiar dacă organizarea nu a fost întotdeauna cea mai bună.
Surpriza spectacolului a constat însă în venirea aici a senatorului Diana Șoșoacă. Aceasta a fost primită în mijlocul mai multor primari PSD din județ veniți să fie alături de edilul Gheorghe Epure la aceste manifestări. Primarul a fost la rândul său actor în spectacolul jucat pe platoul din apropierea mănăstirii, având rolul lui Irod. Când s-a trezit cu Șoșoacă lângă el, edilul era încă în rol, având pe cap o perucă blondă și o sabie la brâu.
Șoșoacă nu a ezitat să pună mâna pe sabie și să îi salute triumfal pe primarii care de abia și-au mascat zâmbetele. Senatoarea s-a fotografiat cu toți politicienii și pentru o perioadă a și stat alături de aceștia la spectacol. Dacii pe care i-au urmărit cu mult interes localnicii și turiștii reprezintă o asociație din Hunedoara condusă de Aurel Dâncșoreanu. „Am făcut istorie, am fost la facultăți, avem studii academice, nu ne e rușine de ceea ce facem. Aici e un teritoriu binecuvântat de daci dacă ținem cont de acea legendă care circulă de Zamolxe care a trăit aici în peșteră. Sunt multe locații în care au fost el și conducătorii daci, Zamolxe e peste tot. Dacă istoricii nu vin să lămurească aceste legende și să spună o dată pentru totdeauna unde a trăit noi încă mergem cu asociația și spunem că Zamolxe a fost la noi. Dumneavoastră veți spune că a fost aici, la Polovragi, dar asta întărește și binedispune publicul care urmărește aceste evenimente. Noi rămânem impresionați și toată lumea învață câte ceva despre istoria noastră”, a spus reprezentantul asociației Valea Dacilor din Orăștioara de Sus.
La rândul său, primarul Gheorghe Epure a confirmat că astfel de manifestări vor continua și în unii următori, dorința sa fiind aceea de a atrage cât mai mulți turiști în localitatea pe care o conduce și care este de câțiva ani stațiune de interes local. Acesta a fost și motivul pentru care fost inclusiv actor în acest spectacol. „De voie, de nevoie, trebuie să intrăm în scenă pentru că reprezintă un adevăr, spus mai rece sau mai cald, cu lacrimi sau cu zâmbet, dar adevărurile trebuie să iasă la iveală. Suntem un popor care avem rădăcina de la daci și trebuie s-o scoatem în față. Astfel cred că reușim să atragem și turiști în zonă pentru că tot ceea ce face Ansamblul folcloric de la Polovragi, împreună cu Centrul Județean și Școala Populară de Artă, cu Doina Gorjului, cu toate instituțiile de cultură, este pentru o bună promovare a comunității polovrăgene. Numărul turiștilor este în creștere la noi și pot să dau ca exemplu faptul că într-o zi de luni eu nu am găsit loc pentru a caza un coleg primar de la Sibiu, și avem 26 de pensiuni în comună”, a menționat edilul.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here