Soseşte prima tranşă a biletelor de tratament

285

Pensionarii gorjeni aşteaptă nerăbdători să primească biletele de tratament pentru acest an. Potrivit inspectorului principal al Casei de Pensii Gorj, Dan Diaconescu, în acest an sunt alocate 19 serii de bilete. Prima tranşă ar trebui să înceapă, pe data de 15 februarie.

“Pentru anul acesta avem câteva informaţii şi câteva noutăţi privind biletele de tratament aferente anului 2014. Sunt alocate 19 serii de bilete. Prima serie ar trebui să înceapă pe 15 februarie iar ultima în jur de 30 noiembrie. Noutăţi faţă de anii precedenţi, constau în faptul că seria nu mai este de 18 zile de tratament, acum este de 16 zile. Avem informaţii că au intervenit câteva modificări şi la criteriile de acordare a biletelor, dar încă nu ne-a venit absolut nici un fel de modificări”, a precizat Dan Diaconescu, inspectorul principal al Casei de Pensii Gorj
Staţiunile în care pensionarii bolnavi gorjeni merg să se trateze sunt alese şi în funcţie de bolile de care aceştia suferă. Astfel, cei cu probleme cardiovasculare merg în vacanţe, cu bilete puse la dispoziţie de Casa Naţională de Pensii, la Buziaş, Covasna, Tuşnad, Vatra Dornei. Totodată, la Sovata, Călimăneşti, Căciulata şi Olăneşti se tratează bolile reumatismale, cele ginecologice şi digestivele. De asemenea, cele respiratorii pot avea parte de îmbunătăţiri în staţiunile Govora, Slănic Prahova şi Slănic Moldova. Staţiunile Sinaia şi Moineasa sunt alese de gorjenii care nu stau prea bine cu sistemul nervos.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here