Sorin Bârză: „Am vrut un meci bun (…) pentru un alt început de drum”

337

Echipa de handbal a Energiei a căutat un succes în fața celor de la Dinamo, chiar dacă acesta nu însemna și calificarea, dar echipa antrenată provizoriu de Sorin Bârză a scos doar un egal, ceea ce este, totuși, un lucru pozitiv având în vedere rezultatele anterioare ale echipei gorjene.

Meciul cu Dinamo, pornind de la -14 după partida tur, nu putea fi altceva decât un meci care să pregătească echipa Energiei pentru ceea ce va urma în campionat. De la detaliile tehnico-tactice, la pregătirea fizică și până la cea psihică, o latură extrem de importantă după ce echipa gorjeană a intrat într-o pasă neagră destul de lungă, cu șase meciuri disputate și cinci eșecuri înregistrate. „Vreau să-l felicit pe Eliodor (n. red. – Voica) și să-i urez succes pe mai departe în parcursul EHF și sper să fie cât mai lung, pentru că avem nevoie de o reprezentare cât mai bună și la un nivel cât mai înalt în Cupa EFH. Am încercat practic să câștigăm un meci, să ne deblocăm puțin psihic după eșecurile din ultima vreme”, a declarat Bârză la finalul partidei cu Dinamo contând pentru returul primului tur preliminar al Cupei EHF, meci încheiat cu un scor egal, 24-24 (13-12).

Ratările, principala problemă a Energiei
Handbaliștii gorjeni au obținut rezultatul de egalitate în fața celor de la Dinamo, dar au fost momente ale jocului în care Energia a arătat că se poate și mai mult decât atât, dar lipsa de luciditate în faza de atac a privat-o de un rezultat mai bun. Ratările din pozițiile de unu la unu, dar și cele două aruncări de la 7 metri irosite puteau rescrie altfel istoria acestui meci, așa cum și în alte meciuri disputate în acest sezon, în special fiind vorba de Supercupă și de meciul de la Călărași, Energia putea obține mult mai mult dacă jucătorii săi ar fi fost mai eficienți: „Băieții au făcut față bine cerințelor mele. Au jucat și au dorit să câștige acest meci. Am avut, din nou, destul de multe ocazii de unul la unul cu portarul, dar am ratat. Dacă vom corecta și aceste treburi, atunci vom fi pe un drum bun, adică ne vom putea încadra în obiectiv, vom putea câștiga meciuri și vom încerca să ne aducem publicul din nou la sală și să devenim o echipă bună a campionatului nostru. Realist vorbind, niciunul dintre noi nu ne-am mai gândit la calificare, dar am vrut să facem un meci foarte bun, pentru a ieși din “groapa” în care ne aflam și să avem un alt început de drum”, a mai declarat antrenorul care a stat pe banca Energiei la acest meci în calitate de „principal”, Sorin Bârză.

voica„Am încercat să strângem rândurile”
Cel care i-a luat locul pe banca tehnică lui Liviu Andrieș, fie și temporar, Sorin Bârză, spune că pentru el decizia luată de fostul antrenor a fost una surprinzătoare și pe care nu o comentează: „În ceea ce privește demisia lui Liviu de acum câteva zile, a fost surpinzătoare și pentru mine și pentru mai mulți. Nu știu ce să vă spun mai mult despre această treabă. Noi am încercat să strângem rândurile și să jucăm. Sunt jucători de o certă valoare în această echipă, care trebuie doar să-și recapete încrederea pierdută în ultimele meciuri și care să poată să se implice 100% în fiecare meci”, a mai spus fostul secund al lui Andrieș venit în această vară la Târgu-Jiu. după ce sezonul precedent a fost secund pentru Garalda la Știința Dedeman Bacău, echipă care între timp a declarat forfait și a dispărut din Liga Națională.

Probleme medicale
Mai mulți jucători ai Energiei au în acest moment probleme medicale mai mari sau mai mici, probleme care fie i-au împiedicat să evolueze în partida cu Dinamo, fie le pun în pericol prezența la următoarea partidă de campionat, cea de miercuri cu HC Adrian Petrea Reșița. „La Păunică sper să fie doar o contractură la gambă. Are ceva probleme după acest meci. Sper să-și revină, așa cum sper că până la meciul de miercuri cu Reșița să-și revină și Bogdan Mănescu, care a avut o durere la genunchi și poate chiar să-l avem și pe Paul Giotoiu, dar la el totul este în funcție de controlul medical”, a explicat Sorin Bârză situația jucătorilor cu probleme medicale.

„Eu cred că am avut un meci echilibrat. Toată lumea cunoștea rezultatul din prima manșă, dar indiferent de acel rezultat noi am căutat să ne facem jocul nostru. Așa găsesc că este normal, pentru că trebuie să-ți respecți adversarul și să te respecți pe tine. Vreau să felicit echipa gazdă pentru jocul prestat. A fost un meci în care noi ne-am tatonat reciproc, ca adversari. Ce a făcut diferența în cele două manșe? Dacă ar fi să dau un răspuns rapid, cred că pe faza defensivă s-a făcut diferența. Acolo am fost noi un pic mai inspirați și aici mă refer la ambele partide”, Eliodor Voica, antrenor Dinamo București.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here