Şomerii gorjeni s-au călcat în picioare la Bursă pentru un loc de muncă

167

Peste 1.000 de şomeri gorjeni au stat la coadă pentru a putea afla ofertele a 45 de agenţi economici, în cadrul Bursei Generale a Locurilor de Muncă, organizată de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj. În momentul în care s-au deschis porţile oamenii s-au călcat în picioare pentru a ajunge primii în faţa angajatorilor care au pus la bătaie aproximativ 500 de locuri de muncă. Poliţiştii au făcut cu greu faţă celor care s-au îmbrâncit pentru o slujbă.

Nervi întinşi la maxim, îmbrânceli, coate, de asta au avut parte gorjenii până să ajungă în faţa angajatorilor la deschiderea oficială a Bursei Generale a Locurilor de Muncă. Evenimentul a avut loc vineri, la ora 10.00. Printre miile de oameni care aşteptau să intre în clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor, acolo unde îi aşteptau angajatorii, se aflau tineri ieşiţi de pe băncile facultăţii care îşi căutau un loc de muncă dar şi persoane trecute de prima tinereţe. Persoanele trecute de prima tinereţe au precizat că le este foarte greu să îşi găsesc cu greu un loc de muncă, de asemenea speră că vor exista angajatori care caută profesionişti. Cele mai solicitate meserii au fost pentru muncitori necalificaţi şi asta pentru că la celelalte meserii, angajatorii au fost destul de pretenţioşi.
“Am impresia că am venit degeaba pe aici, că locurile de muncă sunt ocupate, dar ne facem datoria. Aşa se întâmplă numai în România, să te împingi să te calci în picioare”, a declarat Dumitru Nicolae, prezent la Bursă.

550 de posturi, raportate la 11.000 de şomeri
Deşi se anunţaseră 57 de angajatori au fost prezenţi doar 45 şi asta pentru că restul patronilor nu au mai putut intra în Casa de Cultură a Sindicatelor din cauza mulţimii adunate. În Gorj au fost disponibile în jur de 550 de posturi, raportate la 11.000 de şomeri aflaţi în evidenţa AJOFM Gorj, spune Ana-Maria Niculescu, reprezentantul AJOFM Gorj.
Angajatorii care au răspuns invitaţiei AJOFM au oferit 550 de locuri de muncă, în special pentru persoanele cu studii medii.
“Principalele meserii: confecţioner textile, macaragiu, măcelar, lăcătuş, agent de turism, electrician. Pentru persoanele cu studii superioare vor fi: inginer TCM, inginer instalaţii, inginer silvic, inspector asigurări şi consultant financiar”, a declarat Ana Maria Niculescu, purtătorul de cuvânt a AJOFM Gorj.
La Bursa Generală a Locurilor de Muncă au venit cu oferte şi reprezentanţii Centrului Militar din Târgu-Jiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here