Şomerii gorjeni din mediul rural se pot înscrie la o serie de noi cursuri

350

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Gorj, în parteneriat cu Uniunea Generală a Industriaşilor din România filiala Dolj şi alături de Centru Regional de Formare Profesională a Adulţilor Mehedinţi au lansat oficial, joi, la sediul AJOFM proiectul “Un parteneriat de succes pentru formarea şomerilor din mediul rural al judeţului Gorj”. Acesta este co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, care se va desfăşura pe o durată de 24 de luni.

Obiectivul general al proiectului este acela de a facilita integrarea pe piaţa muncii şi în viaţa activă a 252 de persoane şomere, domiciliate în mediul rural din judeţul Gorj, prin identificarea celor mai potrivite direcţii de calificare, în strânsă legătură cu evoluţia pieţei muncii într-o perioadă de 2 ani. Proiectul contribuie la diminuarea efectelor crizei economice, implicit a reducerii şomajului din mediul rural şi asigură atragerea şi menţinerea grupului ţintă pe piaţa muncii. “Ne propunem să organizăm mai multe cursuri pentru formarea şomerilor din mediul rural din judeţul Gorj. Proiectul furnizează 16 programe de formare continuă corelate cu piaţa muncii şi oferă oportunităţi de participare pentru 252 de şomeri, inclusiv şomeri de lungă durată, şomeri tineri. Vizăm zonele deficitare unde problema şomerilor este acută şi unde posibilităţile lor de angajare sunt foarte reduse. După ce vor fi recrutaţi vor fi cuprinşi în cursurile de pregătire. Avem cursuri de 2, 3, 4 sau chiar 6 luni”, a precizat la lansarea proiectului, ieri, Virgil Boboc, managerul acestuia. 350 de şomeri vor beneficia de orele de informare şi consiliere profesională, pentru meseriile zidar-pietrar-tencuitor; ospătar, operator introducere şi validare date, lucrător în comerţ, lucrător la fabricarea conservelor din legume sau fructe, dulgher, tâmplar parchetar. Vor exista 4 programe pentru cursuri de iniţiere IT. 56 de şomeri îşi vor dezvolta competenţele în domeniul utilizării calculatorului.

Se vor organiza şi job cluburi
Aceste job cluburi vin în ajutorul şomerilor, vor fi 4 la număr şi se vor desfăşura pe o durată de 2 ani de zile. “Din luna mai, prin aceste job cluburi, oamenii care au fost şcolarizaţi, prin aceste cursuri, vor încerca să dezvolte funcţionalităţi noi, specifice proiectului cum ar fi să încerce să înveţe să intre pe piaţa muncii, să ştie să îşi caute un loc de muncă, să facă un CV, o scrisoare de intenţie”, a mai adăugat Bujor.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here