Şomerii de la sate, sprijiniţi să lucreze în agroturism şi comerţ

415
someriFederaţia Agrostar a identificat cele 5 profesii pentru care îi va pregăti pe locuitorii din anumite zone ale ţării, care trăiesc în mediul rural şi au ca principală activitate agricultura, prin intermediul programului “Dinamizare rurală prin angajare sustenabilă”, au declarat oficialii federaţiei.

După o cercetare amănunţită a regiunilor de Sud, Sud-Est, Sud-Vest şi Centru a României, Agrostar a identificat principalele profesii pentru care i-ar putea pregăti pe locuitorii zonelor rurale, acestea fiind cea de lucrător în gospodărie agroturistică, lucrător în comerţ, instalator pentru construcţii, ajutor mecanic auto şi îngrijitor de vârstnici la domiciliu.
“În această cercetare am constatat discrepanţe foarte mari între România şi ţările europene, pentru că la noi din cei 47% de români care locuiesc în zona rurală, aproximativ 30-32% trăiesc din agricultură, în timp ce în ţări ca Polonia sau Ungaria ponderea lor este de 18%, respectiv 12%. De aceea am decis să intervenim pentru a crea nişte activităţi non-agricole pentru această populaţie şi, mai ales, să îi instruim în acest sens”, a declarat ieri managerul de proiect din cadrul Agrostar, Adrian Sorescu, citat de NewsIn.
Acesta a precizat că proiectul federaţiei vizează calificarea a 750 de şomeri şi şomeri tineri în cele cinci profesii identificate în urma cercetării, dintre care 400 de bărbaţi şi 350 de femei. Principalele criterii pe care participanţii trebuie să le îndeplinească sunt ca aceştia să provină din mediul rural, să fie şomeri şi să practice agricultura de subzistenţă. “Cei pe care îi vom pregăti trebuie să fie şomeri, să provină din mediul rural şi să aibă ca principală activitate agricultura. Vom pune accentul pe şomerii tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani”, a precizat Sorescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here