Şomeri din Târgu-Jiu, incluşi în “Munca pe primul loc”

151

caravanaAsociaţia Şanse Egale pentru Fiecare (ASEF) a implementat proiectul “Munca pe primul loc”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni”!

Caravana acestei asociaţii a reuşit recrutarea a 25 de şomeri din Târgu-Jiu, străbătând reşedinţele din judeţele Olteniei, oamenii fără un job fiind informaţi despre serviciile Centrului de Reintegrare a Şomerilor şi înregistraţi.

Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor Craiova se adresează persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din regiunea SV Oltenia. El a fost înfiinţat în cadrul proiectului “Munca pe primul loc” implementat de Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare în parteneriat cu Tinguely International BV, Facultatea de Ştiinţe Sociale a Universităţii Craiova şi Institutul Social Oltenia şi co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, “Investeşte în oameni”! Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare a inițiat acţiunea “Caravana Centrului pentru Reintegrarea Şomerilor”, care a pornit din Craiova (4 – 10 iulie 2011), a ajuns apoi la Târgu Jiu (11 şi 12 iulie), ambele acţiuni fiind sprijinite de Primăria Municipiului Craiova, respectiv Primăria Municipiului Târgu-Jiu. La Slatina, Caravana CRS (în parteneriat cu Primăria Municipiului Slatina şi AJOFM Olt) a fost prezentă în zilele de 29 şi 30 august 2011, la Râmnicu Vâlcea (parteneri Primăria Municipiului Rm.Vâlcea şi AJOFM Vâlcea), în zilele de 31 august şi 1 septembrie a.c., iar la Drobeta Turnu Severin, în parteneriat cu primăria din localitate, în zilele de 13 şi 14 septembrie 2011. Până la data de 15 septembrie 2011 s-au înscris la CRS un număr de 2.113 persoane, iar 111 dintre şomeri au beneficiat gratuit de serviciile de informare şi consiliere şi au fost angajaţi.

5 cursuri pentru şomeri

În cadrul proiectului, despre serviciile Centrului de Reintegrare a Şomerilor au fost informaţi câteva mii de locuitori ai Olteniei şi au fost înregistraţi ca beneficiari 247 de şomeri, din care 25 din Târgu-Jiu. “Beneficiarii CRS Craiova pot opta, în acest moment, pentru a urma cursurile de limba engleză, operator IT, secretariat, antreprenoriat, dezvoltarea de abilităţi personale şi competenţe sociale şi confectioner textile. În viitorul apropiat se doreşte promovarea cursurilor de stivuitorist, fochist, electrician de joasă şi medie tensiune, casier (verificator bani), mediator, asistent personal îngrijire”, a declarat Tanic Levcenco, manager Relaţii cu Comunitatea din cadrul ASEF.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here